Se vor relua lucrările la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală

Se vor relua lucrările la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Vineri, 28 iulie, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a semnat contractul pentru reluarea lucrărilor la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală. Așa după cum am arătat deja în paginile cotidianului nostru, noua licitație a fost câștigată de asocierea Tancrad SRL – Oldroad Construct SRL – Coop Galați SA – Brave Seventeen Proiect SRL.

”Astăzi, cu mare bucurie, deoarece este un proiect la care țin foarte mult, am semnat contractul pentru continuarea lucrărilor la noul Muzeu de Artă Vizuală Galați. De altfel, din datele pe care le am, este vorba despre primul muzeu de artă vizuală care se construiește în țara noastră în ultimele decenii. Am fost forțați să reluăm licitația pentru această investiție, după ce primul constructor nu a respectat termenele și condițiile din contract. Am încredere că asocierea de firme care a câștigat noua licitație va duce la bun sfârșit acest proiect, astfel încât până la finalul anului viitor să putem inaugura cea mai mare investiție din cultura gălățeană – un sediu nou pentru Muzeul de Artă Vizuală Galați, primul muzeu de artă contemporană înființat în România. În acest moment, construcția este realizată în proporție de 50%. Noua clădire va avea o înălțime de peste 20 de metri și va putea găzdui impresionantul tezaur artistic al muzeului”, a declarat Costel Fotea.

În noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală din Parcul Rizer, vor fi amenajate săli de expunere, laboratoare pentru conservarea şi restaurarea obiectelor de artă, ateliere de lucru, depozite, un amfiteatru multimedia cu 185 de locuri şi o bibliotecă. Lucrările vor fi reluate după aproape doi ani.

Citit 2039 ori Ultima modificare Luni, 31 Iulie 2023 00:14

4 comentarii

  • postat de Galatean, din pacate
    Joi, 03 August 2023 14:14
    81.12.150.***
    In locul acela a fost un deosebit cinematograf in aer liber !
    Acum un mastodont din beton, normal, in care va intra ...pxlea ...
    0
    0
  • postat de Șerbu Adrian
    Luni, 31 Iulie 2023 13:00
    5.13.148.***
    @postat de Galati - capitala culturala europeana

    La voi?tot timpul,în capul vostru? "ie campanie electorală?"...
    Vai de capu vostru...

    Dar de ce draqTancrad...!??
    Tancrad îs ăi care și-au mai bătut joc&de alte lucrări,înEnc0mpetența? lor?

    Tancrad îs ăi ce n-au fost în stare săRealizeze ST
    0
    0
  • postat de Terente ...din Galati
    Duminică, 30 Iulie 2023 12:23
    89.137.229.***
    Decat sa bagati banii intr-o cazemata din beton, mai bine daramati tot si redati frumusetea data de acel colt de padurice ce exista inainte de a veni "modernizarea". Trasati apoi doua alei principale, cu piatra cubica din granitul scos din oras, si cateva banci discret asezate la umbra!
    0
    0
  • postat de Galati - capitala culturala europeana
    Duminică, 30 Iulie 2023 10:44
    89.136.2.***
    E doar campanie electorala!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.