Ce au mai votat aleşii noştri?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Responsabili cu vânzarea terenurilor Primăriei *

În recenta şedinţă a Consiliului Local Galaţi, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, cei 17 consilieri locali prezenţi (din totalul de 27) au votat noua componenţă a comisiei pentru închirierea, concesionarea, vânzarea prin licitaţie publică a unor categorii de terenuri proprietate privată a municipiului Galaţi.

Din această comisie vor face parte următorii consilieri locali: Nicuşor Ciumacenco (PSD), Viorel Trif (PDL), Gheorghe Teodor (PNL), Eugen Găvan (PC) şi Mihai Manoliu (PNL).

Cine evaluează activitatea directorilor teatrelor?

În aceeaşi şedinţă a consiliului local s-a luat decizia numirii, prin vot secret a unui consilier local în comisiile de evaluare a managementului teatrelor din municipiul Galaţi.

Astfel, consilierul local PC Gheorghe Bugeag a fost înlocuit din comisia de evaluare de la Teatrul de Păpuşi „Gulliver” cu democrat liberalul Petre Alexe. Motivul înlocuirii lui Bugeag este acela că alesul absentează în această perioadă, fiind plecat din ţară.

De asemenea, acesta deţinea funcţia de membru şi în comisia de evaluare a managementului Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, ca şef al comisiei de cultură din Consiliul Local Galaţi.

În locul lui Bugeag, activitatea lui Vlad Vasiliu, directorul Teatrului Dramatic, va fi analizată de către consilierul local şi totodată viceprimarul PNL Mircea Cristea. Ultimul, dar nu cel din urmă – Teatrul Muzical „Nae Leonard”.

Şi aici, aţi ghicit,  era membru Gheorghe Bugeag, iar de acum înainte va fi consilierul democrat liberal Petre Alexe. Hotărârea e una cu „bătaie”, cunoscute fiind disputele acestuia cu directorul teatrului. Hotărârile CL privind constituirea tot atâtor comisii de evaluare a activităţii de conducere din cele trei teatre gălăţene au fost luate pe 29.06 2010 de către aleşii locali.

Cu aceeaşi ocazie, s-a luat decizia ca din comisii să mai facă parte Sergiu Dumitrescu şi Mariana Buruiană, din partea Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Galaţi. Nu cumva CL va trebui să găsească un înlocuitor şi pentru Sergiu Dumitrescu, având în vedere că acesta a fost revocat din funcţie, de către Ministerul Culturii, pe 26 iulie, adică la aproape o lună după ce fusese numit în comisiile de evaluare.

Mister la numirea unui membru CA al Apaterm

Consilierii locali au avut grijă să înlocuiască şi un membru al Consiliului de Administraţie din cadrul societăţii Apaterm, respectiv, pe Octavian Buţurcă, cu un anume Dumitru Savin.

Propunerea a venit din partea grupului de consilieri PC, iar numele înlocuitorului a fost destul de greu de aflat, de parcă aleşii locali ar fi avut ceva de ascuns. În timpul mandatelor trecute, în momentul în care se propunerea numirea unei persoane într-o anumită funcţie, acea persoană era prezentată consiliului, dacă nu fizic, măcar i se citea un scurt CV. 

În proiectul de hotărâre de CL nu se precizează motivul înlocuirii lui Octavian Buţurcă, însă se pare că acest post trebuia deţinut de o persoană propusă-susţinută de grupul de consilieri PC, iar domnul Buţurcă a renunţat la acest partid în favoarea PSD…  

Citit 1088 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.