Apel liberal la eleganţa PDL: Guvernul Boc să îşi dea demisia!

Apel liberal la eleganţa PDL: Guvernul Boc să îşi dea demisia!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Liberalul Victor Paul Dobre crede că „într-un moment de criză, nu faci marile reforme, ci dai drumul la economie!” *

Deputatul PNL Victor Paul Dobre (FOTO) crede că singurul gest „civilizat” şi pe care l-ar aprecia întreaga ţară ar fi ca Guvernul Boc să îşi dea demisia, după ce „măsurile acestui Guvern i-a pus pe toţi oamenii cu spatele la zid”.

În acest context, deputatul liberal s-a referit la reducerile salariale ale bugetarilor, dar şi alte măsuri „brutale” anti-criză, care au condus România în situaţia actuală – reducerile salariale, tăierea stimulentelor, modificarea legii pensiilor, redactarea legii unitare a salarizării….

Criticând astfel de decizii, deputatul liberal a atras atenţia că toate aceste decizii nu au făcut altceva decât să creeze serioase mişcări sociale în ţară, însă nu au avut nici un efect pozitiv în privinţa bugetului de stat.

„La comisie am avut de studiat, săptămâna trecută, ordonanţele de Guvern privind rectificarea bugetului pe 2010. Acolo se spune clar că situaţia, pe primele şase luni ale acestui an, este următoarea: veniturile au scăzut cu 0,1 la sută şi cheltuielile au crescut cu patru la sută. Deci toate tăierile salariale nu au avut nici un efect pozitiv”, a punctat parlamentarul liberal.

Acesta a adăugat că pentru ieşirea din criză, România are nevoie de o politică de stimulare şi sprijinire a economiei, prin acordarea de bonificaţii la plată întreprinderilor care îşi achită la timp datoriile către stat, prin reducerea CAS-ului la 10 la sută, prin revenirea la TVA de 19 la sută, completarea salariilor bugetarilor cu 25 la sută etc.

În acest context, Dobre a spus că, într-adevăr, poate că sistemul de acordare a stimulentelor salariaţilor din cadrul Ministerului de Finanţe a creat, de-a lungul timpului, şi situaţii în care sume suplimentare s-au alocat şi altor angajaţi care nu ar fi avut dreptul să le încaseze, situaţii care trebuie îndreptate.

Însă, spune deputatul, „acum suntem într-un moment de criză, nu acum faci marile reforme, ci prioritatea este să dai drumul la economie, că altfel nu că nu mai dai stimulente, nu mai dai nici salarii şi nici pensii. Gândiţi-vă că la anul trebuie să începem să dăm înapoi împrumutul de la FMI!”.

Citit 488 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.