Cine sapă Prefectura la temelie?

Cine sapă Prefectura la temelie?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, în Palatul Administrativ, doi muncitori cărau saci cu ciment, în timp un grup de lucrători pe salopetele cărora scria „Viva Construct” se afla în faţa porţii de intrare în curtea interioară. După ce au împrejmuit, cu generozitate perimetrul, cu o bandă portocalie pe care scria „canalizare”, muncitorii au început să taie asfaltul de lângă Prefectură şi să sape un şanţ.

Lucrările de ieri continuă efortul muncitorilor care, zilele trecute, au reparat poarta grea, din fier forjat, de acces a maşinilor în curtea interioară. Sistem abia modernizat de fostul prefect Cosmin Păun, care, contra sumei de 3.800 de lei, a instaurat, de vara trecută, şi accesul pe bază de cartelă electronică. Ca să aflăm cine sapă şanţuri în „coasta” prefecturii, am întrebat-o pe directoarea cancelariei prefectului, Victoria Enache: „În prezent se desfăşoară lucrări de refacere a sistemului de scurgere a apelor pluviale, deoarece vechiul sistem s-a înfundat şi nu a putut fi remediat. Pentru că ar exista pericolul inundării subsolului Prefecturii, în cazul unor ploi mai serioase, se lucrează acum la realizarea unei noi legături între două puncte de scurgere a apelor pluviale.

Totul se face în contul garanţiei de cinci ani a lucrării de reabilitare a clădirii Prefecturii, realizată la acea vreme de Vega. De aceea acum s-a optat pentru firma care se află în acelaşi grup, Viva Construct. După cum se ştie, în 2006 s-au realizat acele lucrări de reabilitare a clădirii, iar la finele acestui an expiră garanţia lucrării, motiv pentru care acum se fac unele remedieri pentru recepţia finală. Şi muncitorii care cară sacii cu ciment lucrează în acelaşi scop, în interiorul clădirii, pentru eliminarea urmelor unor infiltraţii”.

Mai exact, Viva Construct este divizia de blocuri a grupului Vega şi este condusă şi administrată de Costel Eftinca (fost director Confort SA), care figurează şi printre cei patru asociaţi, alături de Ionuţ Istrate, fiul cunoscutului om de afaceri Cornel Istrate. Firma are în portofoliu mai multe lucrări importante din Galaţi, precum cele din domeniul privat – blocurile de la „Ultimul Leu”, de pe Faleză, sau cele de pe Tecuci Universitatea Danubius - dar şi din domeniul public – ISPA, Centrul Turistic de Agrement (proiect finanţate Phare).

Citit 1807 ori Ultima modificare Joi, 17 Noiembrie 2011 22:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.