Durbacă nu renunţă la primărie

Durbacă nu renunţă la primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Acesta va candida fie din partea PC, dacă se rupe USL, fie independent * Liderul PC tranşează şi problema vârstei: „Chebac are 62 de ani, Toader, 66, Dobre, 60 de ani, Bacalbaşa, 68 de ani, iar eu am 67 de ani. Care e diferenţa?”  

Partidul Conservator este foarte bine organizat la nivelul municipiului Galaţi şi, „dacă ar merge în alegeri singur” ar obţine cam 25 la sută „atât la Consiliul Local cât şi la Consiliul Judeţean”, a anunţat, ieri, preşedintele local al filialei, Eugen Durbacă. Acesta a adăugat că va candida la funcţia de primar a municipiului Galaţi, fie din partea PC – în cazul în care până la alegeri USL se va dizolva sau îşi va modifica statutul, astfel încât la Galaţi conservatorii să aibă propriul candidat! – fie din partea altui partid, sau chiar şi ca independent.

„Am declarat şi îmi menţin declaraţia: de candidat la primărie, voi candida. PC este foarte bine organizat şi dacă am merge singuri în alegeri am obţine 13-14 primari în judeţ, 230 de consilieri… În acest condiţii spun că dacă am candida separat - ceea ce s-ar putea întâmpla, depinde dacă USL rămâne sau nu până la capăt USL; dacă rămâne, nu avem şanse să candidăm din partea PC. (…) Dar fiind o organizaţie aşa de bună, ne-am putea replia rapid în orice situaţie, să spunem că n-am mai câştiga 25 la sută în consilii, dar 20 tot am câştiga. (…) Am transmis acest lucru şi conducerii PC la nivel naţional. I-am spus domnului Voiculescu: având în vedere că cea mai puternică filială din ţară a PC-ului este Galaţiul puteaţi să refuzaţi Sibiul, Piatra Neamţ, Aradul, Târgovişte, Deva, că şi aşa nu le câştigam şi luaţi Galaţiul! Mi-a răspuns: <<Ai dreptate Durbacă!>> şi mai mult nu comentez că intru în bucătăria internă a partidului”, a declarat ieri Durbacă, precizând că este primul în sondaje şi că nu este nimic care să îl poată face să îşi schimbe intenţia de a candida la fotoliul de primar.

Durbacă nu s-a ferit nici să îşi critice partenerii de Uniune, în special pe Victor Paul Dobre, care nu o dată l-a sfătuit, public, pe liderul PC să rămână în USL, că „o să îi fie bine”. „Un sfat bun între doi parteneri este unul dat în interes reciproc, dar până acum n-a fost cazul. Deocamdată sfaturile au fost doar în interesul dumnealui”, a spus Durbacă, comentând şi de ce nu este consultat de partenerii USL locali când se ia o decizie: „cel care este mai înspăimântat este Dobre, pentru că niciodată n-a avut posibilitatea să aibă preşedinte la judeţ sau primar.

În astfel de condiţii trebuie să meargă în vârful picioarelor în faţa PSD şi Nica să nu se răzgândească, că atunci îi poate scoate candidatul pe tuşă. De aceea nu se consultă şi cu PC, pentru că s-ar putea să se schimbe datele problemei... Poate că acum nu ne consultă, dar după alegeri vă garantez că ne vor consulta”.

Nici ceilalţi candidaţi nu au scăpat de replicile lui Durbacă, acesta spunând despre Bacalbaşa că îl susţine „la CJ, căci este un om de caracter şi de cuvânt”, iar despre Chebac că „este ultimul mandat al lui”.

Cât priveşte vârsta înaintată care, în opinia adversarilor, ar putea constitui un impediment, Durbacă a comentat: „Nicolae e cu patru ani mai mare ca mine, Chebac are 62 de ani, Toader, 66, Dobre, 60 de ani, Bacalbaşa, 68 de ani, iar eu am 67 de ani. Care e diferenţa?” .

Citit 1503 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2011 21:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.