Greva parlamentară şi comasarea alegerilor

Greva parlamentară şi comasarea alegerilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PNL Victor Paul Dobre nu mai crede că demisia parlamentarilor liberali mai este de actualitate, în condiţiile în care magistraţii au decis neconstituţionalitatea comasării alegerilor şi, ca atare, există posibilitatea organizării localelor la termen. „Ulterior sesiunii extraordinare, a fost o discuţie cu o mare parte a parlamentarilor noştri şi s-a discutat despre demisia reprezentanţilor Opoziţiei din Parlament. Noi suntem oricând pregătiţi să facem asta. Dar vă pot spune că nu vom face nici o acţiune politică singuri, ci toţi din Opoziţie”, spune Dobre.

Potrivit  acestuia, sesiunea parlamentară care va începe în februarie va avea pe agendă alegerile locale: „Între timp, a apărut decizia Curţii Constituţionale, care impune un calendar politic şi cred că alegerile generale locale vor fi principalul obiectiv politic din această primăvară. Ne propunem să le câştigăm, dar de o manieră extrem de convingătoare, iar la Galaţi, zdrobitoare. Nu ştiu ce efect va avea greva parlamentară. Oricare va fi, însă, acţiunea Opoziţei ea va fi unită. Ori suntem în alianţă şi decidem împreună, ori nu. Dacă nu luăm decizia împreună cu toţi din USL, mai bine nu o luăm”.

Cât priveşte posibilitatea ca Guvernul să îşi asume răspunderea încă o dată pe comasarea alegerilor - după ce va revizui aspectele semnalate de Curte ca fiind neconstituţionale - , Dobre nu o exclude, însă atrage atenţia că parlamentarii minorităţilor au declarat, la sesiunea extraordinară, că nu vor mai susţine nici o asumare de răspundere a actualului Guvern, ceea ce orice asumare „e o mare problemă”. „Dar, în rest, este un guvern de la care mă aştept la multe… am gestionat numeroase situaţii de urgenţă, dar nu mi-a trecut prin cap să-l scot pe Tăriceanul la lopată, în zăpadă, sau să împartă ceai. Premierul dispune…”, a încheiat Dobre.

Citit 1459 ori Ultima modificare Duminică, 29 Ianuarie 2012 12:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.