UPDATE Prefectul Paul Florea nu vrea la primărie, poate la Parlament

UPDATE Prefectul Paul Florea nu vrea la primărie, poate la Parlament
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE - „Nu mi-a propus nimeni să candidez ca primar din partea PDL şi nici nu  aş accepta o astfel de propunere”, a declarat pentru "Viaţa liberă" prefectul Paul Florea, reacţionând la informaţia neoficială potrivit căreia candidatul PDL pentru primăria Galaţiului, Marius Necula, ar fi fost înlocuit cu reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Pe de altă parte însă, prefectul Paul Florea nu exclude posibilitatea să candideze pentru Parlament, la alegerile generale. „Dacă mi s-ar propune să candidez la primărie nu aş fi de acord, pentru că am început ceva proiecte la Prefectură pe care aş vrea să le duc la bun sfârşit”, a spus Paul Florea. Întrebat dacă va avea timp să finalizeze proiectele până la finele anului când, dacă USL va câştiga alegerile şi va forma viitorul guvern, ar putea fi schimbat din funcţie – pe principiul prefecţilor „apolitici” dar numiţi de partidele care formează coaliţia de guvernământ – Paul Florea a spus: „Nu este neapărat obligatoriu să fiu schimbat. Pe de altă parte, voi avea ce face dacă voi fi schimbat, am planuri pentru viitor chiar şi în politică… Am luat în calcul şi varianta de a candida pentru o funcţie publică, pentru Parlament. Aş putea face asta, dacă aş constata, în urma unui sondaj, că am şanse şi sunt cunoscut de gălăţeni”.


 

* Există posibilitatea schimbării actualilor candidaţi ai PDL la alegerile locale cu prefectul şi preşedintele filialei locale * Paul Florea - candidatul PDL Galaţi la primăria municipiului şi Mircea Toader - candidatul democrat-liberalilor gălăţeni la preşedinţia CJ Galaţi *

Aceasta a fost informaţia care a tulburat ieri apele politicii locale, chiar în ziua în care s-a anunţat oficial că Guvernul urmează să stabilească data alegerilor locale. Sursele noastre spun că este vorba despre o decizie luată de conducerea centrală a partidului, care ar fi constatat, nu cu mare surpriză, că actualii candidaţi ai PDL Galaţi la alegerile locale (Marius Necula şi Iulian Aramă) nu întrunesc suficient capital electoral pentru a garanta dacă nu o victorie, măcar obţinerea cât mai multor mandate de consilieri locali şi judeţenei.

Cum în astfel de privinţe concluzia logică şi firească este că trebuie să răspundă şeful organizaţiei judeţene, s-a luat decizia ca liderul democrat-liberalilor gălăţeni să intre în lupta electorală. Alte informaţii indică drept responsabil pentru această decizie pe însuşi preşedintele ţării, Traian Băsescu, cel care ar fi stabilit clar ca în plan local liderii filialelor judeţene – în calitatea de  cei mai cunoscuţi – să candideze pe post de „locomotivă” la alegerile locale. O decizie absolut logică şi normală, dacă am accepta ideea că preşedintele ţării ia deciziile de greutate din PDL, lucru carte însă, cel puţin teoretic, nu se întâmplă.    

Florea, preocupat, Toader – gata de luptă  

Cât priveşte alegerea prefectului Paul Florea drept candidat la Primăria Galaţiului, se pare că decizia a fost luată în urma lipsei conotaţiilor negative ale acţiunilor de până acum ale reprezentantului Guvernului în teritoriu. Ceea ce nu înseamnă că ar avea o imagine publică extrem de bună, dar nici deosebit de rea… Deşi nu a putut fi contactat telefonic, petrecându-şi aproape în totalitate ziua alături de ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, prefectul a afişat, multe ore, o privire preocupată şi deseori absentă, dovadă a oboselii unei şedinţe lungi, de noapte, sau a unei misiuni dificile primite.

„Nici vorbă!”, a parat, telefonic, deputatul Mircea Toader informaţiile neoficiale, însă liderul PDL Galaţi a nuanţat ulterior: „nici vorbă că nu va fi cazul să fie desemnat candidat domnul Florea. Ce treabă are dânsul? Pe de altă parte, dacă sondajele vor indica faptul că avem alţi colegi care sunt mai bine cotaţi, nu va fi nici o problemă schimbarea candidaţilor. Iar eu, să ştiţi, nu fug de nici o bătălie!”. Potrivit lui Toader, o posibilă reevaluare a actualilor candidaţi oficiali ai PDL – Marius Necula şi Iulian Aramă – ar putea avea loc în luna martie, când se vor analiza rezultatele sondajelor interne.

De altfel, atitudinea lui Mircea Toader, afişată ieri, în periplul său prin Matca şi Tecuci, alături de ministrul Fuia, ar putea fi un bun argument la afirmaţia sa că nu se dă în lături de la nici o bătălie electorală; toate nemulţumirile şi cererile legumicultorilor sau utilizatorilor de sisteme de irigaţii din judeţ şi-au găsit rezolvarea verbală din partea deputatului care a manifestat o disponibilitate de adevărat preşedinte CJ.        

 

Citit 3712 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2012 15:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.