Consiliul Judeţului vrea să planteze milioane de salcâmi

Consiliul Judeţului vrea să planteze milioane de salcâmi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţului (CJ) vrea ca în oraşele, comunele şi satele gălăţene să se planteze, în cel mai scut timp, aproape trei milioane de salcâmi.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, încă din 2011, suprafaţă ocupată de pădure în judeţul nostru era una mult prea restrânsă. Astfel, doar 37.000 de hectare din totalul de 446.000 de hectare pe care se întinde Galaţiul erau acoperite de pădure. Procentual, suprafaţa împădurită reprezintă 8 la sută din totalul suprafeţei judeţului, în condiţiile în care, dacă ne-am alinia celorlalţi europeni, ar trebui să avem 30 la sută!

Prin hotărâre proprie, CJ cere Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului să producă fix 2.736.000 de puieţi de salcâm, pentru care va plăti 200.000 de lei şi pe care să îi distribuie gratuit primăriilor din judeţ. Acestea din urmă ar urma să beneficieze de consilierea Direcţiei Silvice şi să planteze puieţii cu bani de la bugetele locale proprii. Evident, ar fi şi muncă şi cheltuială, aşa că, cel puţin până în prezent, doar o parte dintre primăriile contactate de CJ şi-au exprimat acordul de a pune copacii în pământ.

Dar cum, în urma retrocedărilor şi brăcuirii pădurilor, suprafeţele acoperite cu copaci au scăzut cu drastic în ultimii ani, împădurirea se impune. Din întreaga suprafaţă împădurită, Direcţia Silvică avea în administrare, în anul 2007, la nivel judeţean, 22.906 hectare. Patru ani mai târziu, suprafaţa scăzuse cu 2.497 de hectare. Iar în ultimii doi ani s-au mai tăiat copaci, fără doar şi poate!

Citit 3201 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2013 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.