Victor Paul Dobre: Un nou început pentru PNL

Victor Paul Dobre: Un nou început pentru PNL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Congresul Extraordinar al PNL, un adevărat maraton politic, s-a finalizat cu schimbări semnificative în partid.

Dincolo de discursul optimist al noului preşedinte Crin Antonescu, ori de reacţiile celorlalte partide faţă de această schimbare, rămâne de interes ce înseamnă acest congres pentru filiala PNL Galaţi. Mai ales că înainte de marele eveniment politic, chiar în presa naţională au apărut informaţii contradictorii cu privire la candidaţii la preşedinţia partidului susţinuţi de filiala locală. Într-o prezentare, la nivel naţional, a filialelor judeţene pro sau contra Tăriceanu, PNL Galaţi apărea pe harta României ca fiind susţinătoare a lui Crin Antonescu, în timp ce „pe surse” se vehicula şi că PNL Galaţi îl susţine pe Călin Popescu Tăriceanu, negociind funcţii în BPC.

Fiecare vot a contat

Preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre (foto), care a candidat pentru un post de vicepreşedinte, dar a pierdut cu scor mic, rămânând însă membru în Biroul Politic Central, a făcut un „mic film” a acestei poveşti:

„În filiala Galaţi s-a luat decizia ca Biroul Permanent Teritorial să hotărască susţinerea a unuia din cei doi candidaţi. În cadrul şedinţei acestui birou, votul exprimat a fost 11 la 11…Fiecare delegat a votat la Bucureşti.

Eu, am făcut o analiză şi trebuie să spun că sunt un om de echipă; am fost şi în echipa de conducere a partidului şi în echipa guvernamentală… Dar s-a ales o nouă echipă. Îmi voi face datoria în continuare, cu onestitate şi loialitate, pentru că, nu trebuie uitat, în partid sunt oameni cu care sunt coleg şi prieten de aproape 20 de ani”.

Nici faptul că nu a mai fost ales vicepreşedinte nu pare să îl afecteze prea mult pe liderul liberalilor gălăţeni: „Faptul că nu am fost ales vicepreşedinte este şi din cauză că votul s-a dat târziu, în noapte, când unele filiale care mă susţineau plecaseră acasă… Dar şi pentru calitatea de membru în Biroul Politic Central s-a dat o luptă aprigă şi mulţumesc celor 33 de delegaţi de la Galaţi care m-au susţinut”.  

Crin Antonescu, o mare speranţă

Cât priveşte desfăşurarea Congresului Extraordinar, Victor Paul Dobre spune că „liberalii au avut de ales între certitudine şi un nou început, între competenţă şi speranţă, între doi liberali autentici. Opţiunea a fost pentru un nou început şi cred că este o mare speranţă Crin Antonescu.

Este evident că întregul său mesaj de la congres a fost un mesaj bazat pe ideea că va candida la alegerile prezidenţiale din toamnă. Cred că va fi un candidat cu şanse reale, pentru că mesajul său depăşeşte peisajul politic obişnuit. Se adresează şi celei mai mari părţi a electoratului – cei dezamăgiţi, frustraţi şi care, până acum, nu s-au mai prezentat la vot.

Dincolo de denumirea sa – de Congres Extraordinar – vreau să spun că a fost cu adevărat extraordinar pentru politica românească. A fost un exerciţiu de transparenţă totală, de competiţie şi a marcat un nou început”.

Citit 1030 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.