Noi perdele forestiere în judeţul Galaţi: Pădure de salcâm pe 400 de hectare

Noi perdele forestiere în judeţul Galaţi: Pădure de salcâm pe 400 de hectare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Judeţului şi Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi vor continua programul de împădurire cu puieţi de salcâm, demarat anul trecut. Deja, de la începutul anului, s-au înscris în program 16 primării, iar alte trei şi-au exprimat interesul.

Anul acesta, programul vizează primăriile care nu au participat anul trecut. „Dacă anul trecut au fost peste 40 de primării care s-au înscris şi au primit puieţi de salcâm, acum vom continua programul cu primăriile care nu s-au înscris anul trecut. De la începutul anului, am transmis către acestea adrese prin care anunţăm continuarea programului. Deocamdată, 16 primării ne-au transmis că doresc să intre în program şi mai aşteptăm răspunsul final de la alte trei. Astfel, cred că vom cultiva în pepinieră alţi 1.600.000 de pui de salcâm”, ne-a declarat directorul Serviciului de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Vali Viorel Sandu.

Potrivit acestuia, în urma programului de anul trecut, s-au înfiinţat 560 de hectare de pădure de salcâm, iar anul acesta urmează ca judeţul Galaţi să mai câştige 400 de hectare. „Este important să continuăm programul, pentru a crea perdelele forestiere şi pentru a stabiliza terenurile degradate”, ne-a mai spus directorul.

Reamintim că, anul trecut, Consiliul Judeţului Galaţi a aprobat un program de împădurire a judeţului şi producţia a peste 2.700.000 de puieţi de salcâm, precum şi repartizarea în mod gratuit a acestora către consiliile locale, în funcţie de cerinţe. Consiliul Judeţului a acordat, atunci, o subvenţie de 200.000 de lei Serviciului de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi, pentru crearea a două pepiniere.

Citit 4479 ori Ultima modificare Vineri, 14 Februarie 2014 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.