INTERVIU cu DIRECTORUL Gospodărire Urbană, Eduard Grosu: "ABONAMENTELE pentru PARCĂRI, în vigoare din 2015"

INTERVIU cu DIRECTORUL Gospodărire Urbană, Eduard Grosu: "ABONAMENTELE pentru PARCĂRI, în vigoare din 2015"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deocamdată, se face inventarierea locurilor disponibile * Soluţii pentru criza locurilor de veci * Agrement deficitar şi proiecte în lucru


Gospodărire Urbană S.R.L. Galaţi s-a înfiinţat la data de 01 octombrie 2010 prin transformarea în societate comercială a Serviciului Public „Administrarea Domeniului Public”, având ca unic asociat Primăria municipiului Galaţi. Societatea are ca activitate administrarea spaţiilor verzi, a bazelor de agrement, dar şi administrarea a trei cimitire şi a unor locuri de parcare. Despre toate acestea, am discutat cu directorul societăţii, Eduard Grosu.

- În ultimii ani, Galaţiul se confruntă cu o criză a locurilor de veci. Până acum s-au tot vehiculat soluţii, fie că este vorba de un nou cimitir, fie că este vorba de construirea unui osuar, dar nu a fost luată nicio măsură în acest sens...

- Da, nu sunt locuri de veci, dar este impropriu spus că avem o problemă a locurilor de veci. Nu va fi niciodată o problemă, administraţia publică locală şi municipalitatea trebuie să găsească soluţia astfel încât să nu devină o problemă, iar până acum nu este o problemă. Dacă o iei fizic, din punct de vedere tehnic, în momentul în care ai un teren şi ştii că mai este liberă doar o porţiune sau nu mai este deloc, spui că "nu mai ai locuri de veci", dar, dacă identifici alte locuri de veci care pot fi folosite sau refolosite, atunci este clar că ne descurcăm. Situaţia aceasta poate fi rezolvată pe două direcţii. Prima este identificarea unui nou amplasament, probabil în direcţia Smârdan sau Giurgiuleşti, pentru construirea unui nou cimitir. A doua, prin identificarea locurilor de veci cărora le-a expirat concesiunea sau care nu sunt îngrijite. Sunt câteva condiţii pe care concesionarul trebuie să le respecte. În cazul în care nu le respectă, prin regulament, putem să le luăm înapoi şi să le reconcesionăm. Acum a început identificarea locurilor de veci care sunt lăsate în părăsire. Vom propune şi un nou regulament al cimitirelor în şedinţa din august a Consiliului de administraţie al societăţii, iar în septembrie, probabil, va fi aprobat, iar ulterior supus votului în Consiliul Local. Există o procedură care trebuie urmată. Plus că sunt şi peste 200 de locuri de veci acordate celor care nu au aparţinători sau sunt neidentificaţi, chiar am făcut un opis în acest sens. Vom putea dispune ca osemintele acestora să rămână pe loc, iar concesionarul nou va trebui să fie de acord ca şi osemintele acelea să rămână în acelaşi loc de veci.

- În acest moment, sunt cazuri în care într-o groapă sunt rămăşiţele mai multor persoane decedate?

- Acum nu, dar vom ajunge la această situaţie, să concesionăm locurile de veci ale celor fără aparţinători sau ale celor care sunt neidentificaţi. Osemintele vor rămâne la picioarele celui nou decedat, iar concesionarul va şti că va exista situaţia aceasta inclusiv printr-o plăcuţă prin care administraţia o va pune la mormânt. Acum facem cartare, lucrăm pe un soft prin care să putem să introduce toate lucrurile acestea. Suntem într-un program şi cu Arhivele Naţionale, astfel încât să punem la punct şi arhivele din cele trei cimitire.

- Cum staţi cu inventarierea locurilor de parcare în zonele de reşedinţă, având în vedere că la începutul acestui an aţi creat un regulament care prevedea ca parcările aferente blocurilor să fie numai pe bază de abonament?

- În acest moment se lucrează la procedură, la modul cum va fi implementat Regulamentul parcărilor rezidenţiale. Deocamdată s-a făcut identificarea şi inventarierea locurilor în doar două cartiere, respectiv Mazepa I şi Mazepa II, acum se lucrează pentru Ţiglina I, Ţiglina II, apoi vom intra pe centru. Vrem să facem o hartă a lor. Luăm fiecare parcare pe cartier, bloc şi scară. Nici Primăria nu are situaţia destul de clară a numărului de locuri de parcare. Probabil are nişte hărţi, dar locurile nu sunt identificate, numerotate, măsurate. Facem un fel de studiu de caz. Va dura. Probabil în 2015 va fi implementat proiectul, pentru că este o procedură destul de greoaie. Trebuie mai întâi să vedem dacă sunt destule locuri de parcare la o scară. Putem aplica proiectul, nu putem? Pentru că este necesară şi o suplimentare a locurilor de parcare. Dacă ai o scară de bloc şi doar trei locuri de parcare pentru scara respectivă şi sunt 10 maşini, trei parchează pe locuri, dar ceilalţi şapte ce fac? Dacă unul plăteşte abonament pentru parcare, iar celălalt o parchează pe trotuar, primul va fi nemulţumit. Am locul meu de parcare, dar vecinul meu parchează pe trotuar şi nu plăteşte nimic, nu o fi mai bine de el? Lucrul acesta îl facem cu o mână de oameni. Trebuie să intercalăm activităţile, nu-mi permit ca doi oameni să facă toată ziua numai inventariere. Probabil va intra în Consiliul Local cu tot calupul: regulament, procedură, activităţi, tarife şi amenzi în cazul în care parchează cineva fără să aibă dreptul, costuri de ridicare.

- Aveţi în administrare Plaja Dunărea şi Lacul Vânători, dar ambele zone sunt deficitare. De ce?

- Plaja Dunărea funcţionează la nivelul minim. Bazinul este vechi, dar noi l-am mai vopsit, i-am făcut reparaţii. Este rudimentar din punct de vedere al instalaţiilor, golim, spălăm şi umplem din nou, nu avem sistem de tratare, de filtrare. Aşa este, dar calitatea apei o urmărim tot timpul. Îmi doresc mult o plajă modernă, dar Primăria este proprietara, ea va lua decizii. Nu ţine de noi. Anul acesta nici nu am vrut să deschid, dar am analizat şi am ajuns la concluzia că nu toţi suntem bogaţi, mulţi încă aleg să meargă acolo, aşa că am revenit asupra deciziei. Atât pentru Plaja Dunărea, cât şi pentru Lacul Vânători am avut discuţii cu domnul Hanţă, şeful Direcţiei de Programe şi Proiecte Europene, pentru a vedea dacă există o cale să atragem fonduri, de a aplica pe o anumită direcţie.

- Cei de la Serviciul de Administrare a Domeniului Public al CJ au reuşit să câştige două proiecte europene pe Zătun...

- Da, în schimb nu poţi introduce Lacul Vânători pe aceeaşi direcţie. Cu Zătunul a mers. Se încearcă pe altă direcţie, dar nu se găseşte calea. Dacă pentru Plaja Dunărea nu găsim soluţie pentru a o moderniza printr-un proiect european, atunci vom încerca printr-un parteneriat public – privat, dar am înţeles că şi legea parteneriatului este blocată. În ceea priveşte Lacul Vânători, a fost o investiţie a Primăriei pe partea de curent electric şi ne va costa mai puţin să tragem curent la lac. În scurt timp sper să reuşim să facem ceva frumos acolo. Este o zonă extraordinară. Aş vrea nişte zone de agrement, începând de la alimentaţie, parcuri de copii, zone de spectacole, zonă de grătar frumos organizate. Deja este un proiect în ceea ce priveşte Lacul Vânători, mai este un pic de lucru la el. Să vedem studiul de fezabilitate. Ori alocă bani Primăria, ori poate găsim o direcţie pe fondurile europene ori un parteneriat public – privat.

Cine este Eduard Grosu

Eduard Grosu este născut pe 26 iunie 1975, divorţat, şi are un copil de 11 ani. Are studii universitare economice, un master pe proprietate imobiliară, dar a absolvit şi un Colegiu de Afaceri Interne, precum şi cursuri la Institutul Diplomatic Român. Este director la Gospodărire Urbană din 2007, iar până atunci a lucrat în mediul privat.

Citit 6375 ori Ultima modificare Marți, 12 August 2014 18:59

24 comentarii

 • postat de Mache
  Marți, 19 August 2014 16:51
  89.137.137.***
  Deoarece nu exista un loc de parcare pentru fiecare masina existenta in Galati plata locului de parcare nu are sens. In acelasi timp, pentru acoperirea cheltuielilor pe care le face Primaria cu amenajarea locurilor de parcare, cheltuieli care se fac numai pentru proprietarii de masini, solutia cea mai corecta ar fi ca fiecare proprietar de masina sa plateasca o taxa suplimentara anuala de cca. 30-40 lei. Fiecare masina este parcata pe spatiul public (parcare amenajata, trotuar, carosabil, etc.) chiar daca ai curte sau garaj propriu, atunci cand pleci de acasa."Licitarea" locurilor de parcare, in special in zonele unde acestea sunt deficitare este o HOTIE !
  2
  0
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Marți, 19 August 2014 08:22
  92.82.191.***
  Acest interviu este dovada clara a incompetentei unuia din cei care se ocupa de problemele orasului nostru.La cimitirul Eternitatea ca sa platesti taxa de concesiune anuala se solicita chitanta de anul anterior.De 7 ani de cand este director ar fi putut cu mare usurinta sa implementeze un sistem de evidenta computerizata a platilor.Problema parcarilor cu plata in jurul blocurilo este foarte greu de rezolvat intr/un oras compact cu multe blocuri si spatii reduse.Bine ca am darimat in spirit heirupist si garaje fara a pune ceva in loc vezi Complexul Ancora.Un oras ca al nostru care are toate conditiile naturale pentru amenajarea unor plaje decente traieste din ce am mostenit de la vechiul sistem.Atata timp cat orasul nostru va fi condus de venetici si nu de galateni el va decade non stop.
  0
  5
  Raportează
 • postat de francofrateelli
  Sâmbătă, 16 August 2014 17:42
  86.120.3.***
  un alt baiat de bani gata,pupincurist de-al lui durbi care ingroasa randurile directorilor ce secatuiesc bugetul local cu 2000-3000 de euro pe luna ,pe langa transurb (genica totolici ) viorel sandu (adp ) .DURBI MAI POTI ?
  0
  5
  Raportează
 • postat de ella
  Vineri, 15 August 2014 23:44
  83.103.238.***
  Cred ca nu sinteti normali la cap.Cum sa mai platim inca o taxa,cind noi platim atitea taxe si nimeni nu ne spune unde se duc acesti bani.Platim taxa de ecarisaj,dar orasul e plin de ciini,pe strazi calci numai in rahati de ciini,platim taxa de gunoi si orasul arata ca o groapa de gunoi.Ati dat o multime de bani pe panaramele acelea de containere de plastic pe care tiganii le rastoarna,le sparg si fura peturile.Chiar nu aveti bun simt de loc?
  0
  5
  Raportează
 • postat de Emanuel
  Joi, 14 August 2014 23:59
  84.117.41.***
  Are dreptate mare Radu Cosmin Prisaca...Secuianu si cu " nevasta-sa" fac bisnita cu imobile, cumparand apartamente la licitație, scoțand oamenii in strada...mana in mana, ca multi alții, cu executorii judecatoresti. Pe astia cand ii scutura din toti rarunchii oamenii legii, fiscul etc. Iar Bogdan Grosu a avut agentia imobiliara Donaldo, dar este un om de treaba, fără a face magarii...
  0
  5
  Raportează
 • postat de -eanu
  Joi, 14 August 2014 09:47
  194.145.238.***
  1. Abonament pentru locul de parcare rezidential = RAZBOI CIVIL intre locatari
  2. Daca vrea bani, ADP trebuie sa investeasca in parcometre individuale cu monitorizare video pentru fiecare loc de parcare in parte si sa asigure deszapezirea locurilor de parcare iarna!
  1
  5
  Raportează
 • postat de Johnescu
  Joi, 14 August 2014 08:37
  86.127.211.***
  Stanica tata, esti penibil ca dintotdeauna. Spatiu este, trebuie sa fie si bunavointa. Cand ai in jur de 10 mii de garaje hidoase, amplasate peste tot prin oras, care ocupa cel putin 15 mii de locuri de parcare, zici ca nu e spatiu?
  Ca se fac strazi cu sens unic, mai iesi prietene din Galati, asa se fluidizeaza traficul.
  Blocurile vechi au prevazute putine locuri de parcare, dar cam peste tot prin oras ai spatiu suficient pt a amenaja parcari. Trebuie doar ca omul sa se obisnuiasca cu a-si parca masina la mai mult de 5 metri de scara blocului.
  Stanica, esti dovada educatiei de coada de lopata vizibila oriunde prin Galati. Noroc cu al doilea neuron, care te-mpiedica sa te c*aci in drum ca vaca. Verdicte clare, hotarate, fataliste, de om care le stie pe toate. Felicitari, esti una din bubele mari ale societatii de acum. Fii mandru de tine.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Miercuri, 13 August 2014 16:52
  213.218.53.***
  dle IDIOT Johnescu de unde dracu scoti ideea "E nevoie crunta de parcari amenajate, numerotate, cu locuri prevazute si pt vizitatori. Fiecare apartament sa aiba alocat din prima un loc de parcare, gratuit, al doilea cu plata"

  Dar EXISTA DESTUL SPATIU PENTRU FIECARE APARTAMENT SA AI UN LOC DE PARCARE ???
  Si sa mai visezi si un al doilea ???

  Despre ce vorbim ?

  Cand blocurile vechi NU AU FOST locuri de parcare pentru fiecare apartament, cand blocurile NOI NOUTE si ele NU AU FOST prevazute cu locuri de parcare pentru fiecare apartament,
  cand in orasul DOBITOCILOR CONDUCATORI au blocat STRADA IANCU FOTEA pe sectorul Muzeul de Istorie - strada General Lahovary CA SA AIBA PARCARE doua terase ale unor firme private IN DETRIMENTUL UTILITATII PUBLICE A TUTUROR CETATENILOR GALATENI ?!?!?!?

  CE dracu mai vrei ???

  Sau cand chiar pe strada General Lahovary blocata pe un singur sens pentru a face parcare firmei private Homecenter ???

  Sau noua cladire spre Chip si Dale in constructie ditamai namila - ai vazut sa aiba parcari proprii ????


  In acest oras plin de idioti care ne conduc si plin de idioti care viseaza cai verzi pe pereti ce dracu poti sa faci ???
  Gradul de prostie din acest oras atinge niste cote greu de imaginat.


  Sau spune tu la cladirea noua
  2
  13
  Raportează
 • postat de vio
  Miercuri, 13 August 2014 15:47
  86.127.209.***
  Plaja Dunarea este una dintre plajele cu un amplasament de invidiat la nivel de Romania. De 3 saptamani este un pic mai aranjata dar mult sub potential.
  Pentru cei care vor sa mearga 2 ore la plaja si cu bani putini tot plaja publica ramane baza.
  Trebuie introduse abonamente si bilete variate ;
  - 1 luna
  - 14 zile
  - 7 zile
  - 1 zi
  - 4 ore .
  Si create si minim 3 culuare catre Dunare printre copacii existenti , cu acceptul celor de la APELE ROMANE.
  4
  1
  Raportează
 • postat de eden
  Miercuri, 13 August 2014 15:05
  79.116.126.***
  Stati asa ca, nu s-a terminat CIRCUL.Distrugerea orasului continua. Sfarsitul episodului 99.......VA URMA
  1
  9
  Raportează
 • postat de robert
  Miercuri, 13 August 2014 14:35
  176.223.50.***
  Ati uitat sa mai spuneti ca eduard grosu membru al partidului conservator a ocupat fucntia cu ajutorul domnului durbaca. Ce a lucrat in mediul privat inainte de 2007?
  0
  6
  Raportează
 • postat de CETATEANUL
  Miercuri, 13 August 2014 12:46
  5.13.216.***
  NU SE GOSPODARESTE ORASUL CUM TREBUIE LA CE-L MAI INALT NIVEL IN TOATE PRIVINTELE!!
  DUTE IN ALTE ORASE SI INVATA DIN EXPERENTA LOR DL. DIRECTOR!
  SALARIATII NU FAC IN PROFUNZIME LUCRARIILE ! TOTUL SE FACE LA PLESNALA, FARA RESPONSABILITATE, FARA UN PLAN SI TRASEU BINE REPARTIZAT PE FIECARE SALARIAT CARE SA FIE TRAS LA RSPUNDERE IN ORI CE MOMENT!
  MIZERIE PESTE TOT IN ACEST ORAS CU TOATE CA SI NOI GALATENII SUNTEM VINOVATI CA O PRODUCEM!!
  2
  16
  Raportează
 • postat de Radu Cosmin Prisaca
  Miercuri, 13 August 2014 12:37
  79.116.108.***
  Si despre accidentul petrecut acum 2 saptamani la plaja ce ai de spus ? Atunci trebuia sa apari sa incerci sa clarifici situatia . Te-ai tras la fund, ca nu cumva sa-l superi pe cumnatelul lui Stan, care este director si peste plaja, Doamna Onofrei iti dau o sugestie daca tot iti place sa-i faci publicitate avortonului asta.
  1. Solicita statul de plata sa vezi ce salarii (70 mil) au cei 5 directori si acolitii lor si ce salarii au cei care chiar produc ceva in porcaria asta de instirutie. Ce explicatii iti va da privitor la venitul atat de mare pe care il incaseaza , cand institutia E APROAPE FALIMENTARA??? 5 directori, 5 semianalfabeti :
  - Grosu Eduard - o panarama de om, a pupat la Pc, acum pupa la PNL, asta dupa ce "s-a maritat" cu o tanti care are trecere la evrei cu bani;
  - Topala Razvan - zis si razvanel oare de ce ? Vai de steaua lui;
  - Secuianu Dorian - mare jucator de rugby ...lol...fara studii, doar cu spate politic;
  Bocaneala Marius - arbitru muritor de foame dupa atatea scandaluri de luare de mita, insa e cumnatul lui Stan;
  - Podaru Tinca - o tanti care a terminat facultatea cu 3 ani inainte de pensie, pusa pe functie de PSD.
  Rusineee ! Si tie doamna jurnalist daca le tii partea .
  1
  16
  Raportează
 • postat de Maccena
  Miercuri, 13 August 2014 12:19
  81.12.149.***
  Domnule Director,
  În problema LOCURILOR de PARCARE situaţia trebuie tratată în ansamblu, pe termen lung şi ţinând cont de toţi factorii. Ştiu că ai oameni puţini, dar poţi antrena în această acţiune şi Asociaţiile de proprietari, evident cu un instructaj preliminar. În concluzie, pentru rezolvarea problemei locurilor de parcare (care trebuie taxate în mod civilizat) cred că trebuie parcurse următoarele etape:
  1. Identificarea preliminară a tuturor locurilor de parcare (aceasta se poate face şi cu ajutorul Asoc. de propr.);
  2. Delimitarea şi marcarea locurilor de parcare disponibile (tot cu ajutorul As. de propr. prin dotarea acestora cu vopsea sau cu ajutorul celor care marchează drumurile noaptea - aici marcarea tb făcută ziua când oamenii sunt la servici majoritatea);
  3. Inventarierea preliminară şi numerotarea locurilor de parcare existente (cu un cod) astfel încât în fiecare zonă (parcare) să existe un număr de locuri libere pentru vizitatori sau urgenţe (salvare, poliţie, pompieri, etc). Ziua oricum se vor găsi locuri libere pt că lumea e la servici, dar noaptea trebuie măcar un loc liber dintr-o parcare să fie disponibile pt urgenţe;
  4. Montarea de indicatoare cu informaţii la intrarea în fiecare parcare în care să fie precizat: nr. de locuri cu abonament/plată, nr. de locuri pt vizitatori/urgenţe/pers. cu handicap, nr. tel. pt reclamaţii, etc;
  5. Inventarierea generală pe cartiere şi stabilirea deficitului de locuri de parcare pe zone prin compararea cu numărul de maşini existent şi în perspectivă. În urma acestui studiu se va stabili în fiecare cartier dimensiunea acelor parcări ce trebuie construite în urma demolării garajelor!!
  Cred că aceasta trebuie să fie PROCEDURA de stabilire a nr. de locuri de parcare necesar.
  Evident pentru modul de atribuire a locurilor de parcare şi tariful acestora trebuie stabilit şi un REGULAMENT care trebuie să ţină cont de următoarele:
  a) Tariful de parcare să fie unul modest pentru cei cu o maşină, iar pentru cea de a doua maşină sau pentru autovehiculele de firmă tariful să fie evident majorat;
  b) Programul obligatoriu de respectare a locurilor de parcare să fie între orele 22 - 08 şi în weekend, în afara acestui program nefiind obligat posesorul să ceară eliberarea locului respectiv;
  c) Prioritatea acordării locurilor de parcare să fie în funcţie de vechimea proprietarului de locuinţă din zonă/învecinat, de vârsta acestuia, starea de sănătate/handicap, etc. printr-un punctaj adecvat (aceasta se poate face prin concursul Asoc de propr şi a Poliţiei locale);
  c) Sumele de bani încasate din aceste tarife de parcare să fie folosite exclusiv pentru dezvolarea marilor Parcări de cartier în care vor avea acces maşinile celor care au mai mult de un autovehicul pe cap de locuitor/familie, a maşinilor de firmă, a vizitatorilor suplimentari, a maşinilor de marfă, etc.
  Pentru orice alte soluţii sau sugestii vă stau la dispoziţie în mod gratuit dacă doriţi.
  8
  4
  Raportează
 • postat de Johnescu
  Miercuri, 13 August 2014 12:05
  86.127.211.***
  E nevoie crunta de parcari amenajate, numerotate, cu locuri prevazute si pt vizitatori. Fiecare apartament sa aiba alocat din prima un loc de parcare, gratuit, al doilea cu plata.
  Din majoritatea comentariilor razbate mentalitatea de taran urbanizat. Fratilor, vreti civilizatie? Atunci acceptati civilizatia: adica nu masini pe trotuar, fiecare loc alocat, rezervat, fara garaje insalubre. Chiar nu va dati seama ca daca nu se intampla ceva ramanem mult in urma? Galatiul a ramas unul din putinele orase din Romania cu parcari nedefinite, cu garaje ordinare, cu blocuri gri, murdare, cu fatada neingrijita, cu transport in comun subdimensionat, cu bani negri plimbati in vazul tuturor.
  De ce credeti ca Galatiul e asa depopulat? Schimbati-va dracu odata atitudinea, acceptati si noul...
  9
  9
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Miercuri, 13 August 2014 11:19
  213.218.53.***
  S-a mai vorbit despre idiotenia asta de idee cu locuri de parcare cu plata, si intradevar este O PORCARIE din foarte multe motive:

  1 - nu este ca se creaza brusc mai multe locuri de parcare, locurile sunt aceleasi dar PRIMARIA PRIMESTE NISTE BANI DE LA PROSTI CARE INAINTE NU II PRIMEA

  2 - locurile de parcare cu plata o sa fie LIBERE cat timp respectivii sunt plecati si INUTILIZABILE = locurile de parcare reale scad puternic fata de cele actuale

  3 - daca vin in vizita, daca azi mai gasesti un loc cat de cat, cu locuri de parcare cu plata nu o sa ai unde sa parchezi sub nici-o forma

  4 - pentru toti idiotii care isi inchipuie ca o sa prinda ei locuri de parcare, o sa vada cu proprii ochi cum alti cetateni cu cefe late o sa aiba locurile de parcare sau altii mai inchisi asa vor avea toate locurile de parcare din centru si iti "va vinde" locul de parcare la supra pret

  5 - locurile de parcare cu plata sunt de fapt GARAJE fara acoperis - tot locuri de parcare blocate degeaba

  In concluzie, bine pentru buzunarul acestui SRL si acestui director numit politic care se va trezi cu mult mai multi bani pe mana de la galateni pentru "locurile de parcare cu plata noi" desi nu le-a facut nici masa* ca doar sunt aceleasi, si cetatenii vor suferi mai mult si situatia parcarilor va fi cu mult mai grava decat acum.

  Dar asta e cu asemenea "inteligenti" in orasul asta plin de idioti.
  9
  9
  Raportează
 • postat de mihai
  Miercuri, 13 August 2014 10:33
  89.136.184.***
  Daca nimeni nu s-a plans pana acum de ce dracului dati peste cap treaba asta cu pacarile. Lasati dracului asa si nu puneti cu abonamente ca e cea mai mare prostie vazuta vreodata. Cine gaseste loc sa parcheze unde vrea. La mine la bloc parchez unde vreau si unde gasesc si asa si vecinii si toata lumea e multumita. Daca au ma inteleg cu vecinul ca sa parchez eu intr-un loc si al dincolo toata lumea e multumita. Dar daca vine o ruda cu masina la mine la bloc ce face? Nu poate parca ca nu stiu cine are abonament? Sau daca eu am doua masini? E loc pentru toata lumea asa ca nu mai puneti voi taxe si iar taxe. Ati pus taxe in parcari si toti parcheaza unde nu e cu taxa desteptilor ca nu sta omul sa caute marunt prin buzunar si nu toti au bani cand vor sa parcheze acolo si pleaca in alte zone. E o tampenie sa pui parcare cu taxa. Ca doar sta omul isi face treaba si pleaca acasa. nu lasa masina aia acolo la infinit. Ati distrus garajele dar nu ati pus imediat ceva in loc sau sa faceti parcari subterane sau supraterane nemernicilor fara creier. Adica tu distrugi si strici dar nu ai pregatit inainte un plan si bani pt asta. Sa va fie rusine. Durbaca a reusit sa faca cele mai multe locuri de parcare prin eliminarea scuarurilor cu pamant adica a dat bordura mai departe si cimentuit unde era pamant si a mai incaput o masina. Asa trebuie facut peste tot in oras. Si in stainatate e la fel. Ce trebuie pamant si praf si masinile sa se urce pe el. Se elimina, se pune asfalt si mai incam niste masini. Creier aveti dar mai trebuie sa il si folositi!
  9
  15
  Raportează
 • postat de cir
  Miercuri, 13 August 2014 09:59
  83.103.186.***
  De crematoriu nu vorbeste nimeni ?
  Cat despre locurile de parcare nu inteleg de ce trebuie sa mai platim o taxa in plus. Nu este de ajuns impozitul ? Si sa nu spuna cineva ca banii sunt folositi la repararea strazilor, strazile sunt pline de gropi.
  1
  16
  Raportează
 • postat de Kasanova
  Miercuri, 13 August 2014 09:18
  5.13.227.***
  Problema locurilor de parcare se poate pune doar dupa ce se demoleaza toate asa-zisele garaje,dupa ce se construiesc parcari sub sau supra-terane,dupa ce se identifica masinile abandonate pe spatiul public si scoase din circulatie.Pe principiul enuntat de Grosu in privinta cimitirelor probabil se pot dezafecta si mormintele soldatilor cazuti in razboi.Nu cred ca este o solutie nici legala nici morala.Probabil identificarea unui nou teren pe care ar putea fi organizat pe principii moderne un cimitir ar fi o solutie,nu ceea ce se petrece in Eternitatea de ex unde mormintele au fost amplasate inclusiv pe aleile de acces,devenind o veritabila aventura sa ajungi la un loc de veci situat intr-o zona departe de drumul principal.Cat despre plaja Dunarea, se asteapta prea mult fonduri europene in timp ce ar putea fi investiti acolo banii cheltuiti pe parangheliile lui Stan de exemplu. S-ar putea construi macar un bazin olimpic la standarde moderne din banii platiti cu nonsalanta unor pseudo-vedete din muzica romaneasca sau internationala,s-ar putea concesiona spatii pe care firmele dornice sa-si extinda afacerile ar putea sa-si construiasca terase si restaurante si alte feluri de locuri de distractie.Asta daca s-ar dori,dar e mai usor sa cheltuiesti decat sa investesti .
  3
  14
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Miercuri, 13 August 2014 09:14
  5.13.156.***
  Si musafirii unde isi vor parca masinile ? Aveti locuri de parcare pentru toate autoturismele? De ce nu taxati masinile pe firma care parcheaza in fata blocului sau cele de Bulgaria care nu contribuie cu nimic la bugetul local . Instituiti o taxa de acces pe masinile de Bulgaria si cele de firma din alt judet si vedeti ce bani incasati
  5
  23
  Raportează
 • postat de Un gropar !!!!!!!!!!!!!
  Miercuri, 13 August 2014 08:52
  84.117.45.***
  Stimabile

  Nu poti invinui concesionarii ca nu-si ingrijesc mormintele , atata timp cat intregul Cimitir " Eternitatea " , ESTE NAPADIT DE BOSCHETI , BURUIENI SI NU SE RIDICA GUNOIUL CU ANII.

  MINCIUNI SI AMENINTARI ........................ATAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  P.S. Inainte de a dezgropa , arunca oase ori reconcesiona trebuie sa dovediti ca nu mai exista nici o ruda sau urmas iar SECRETARUL CONSILIULUI LOCAL PE BAZA ACESTOR CONSTATARI SI ACTE SA DECLARE - VACANTA SUCCESORALA -.

  Regulamentul vostru intern , nu face doi bani in fata Dreptului Comun.

  Asta daca nu vreti sa ramaneti in istoria Galatiului , ca prima institutie , PROFANATOARE DE MORMINTE , din subordinea Primariei Galati platita si incurajata pentru astfel de acte de dementa comportamentala.
  0
  17
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Miercuri, 13 August 2014 07:57
  188.26.154.***
  Si pina acum cu ce te-ai ocupat stimabile, cimitirul Eternitatea se surpa, la sv. administrativ de la cimitirul Sf. Lazar sunt angajate niste toante care nu-s in stare sa-ti dea o informatie, buruienile acopera mormintele. La cimitirul Etrnitatea s-au facut locuri de veci chiar si pe alei, e unul din marmura rosie aproape de biserica ce apartine fam. Coman dar avind in vedere ca liceul Marin Coman e pastorit tot de aceeasi familie, s-a putut crea imediat un loc asa cum s-a facut si pentru primarul Stan, tot in buza aleii. Despre ce proiecte e vorba, despre cum se sapa gropi pe alei?
  0
  18
  Raportează
 • postat de Goe
  Miercuri, 13 August 2014 06:40
  79.116.111.***
  Dar osuarul si parcarea cu cruci cand se va desfiinta din centrul orasului? Suntem totusi in anul 2914 .......
  2
  18
  Raportează
 • postat de sovietul suprem
  Miercuri, 13 August 2014 06:33
  79.116.109.***
  sunteti niste africani de 2 parale daramati garajele si acu fixati taxa pe locurile de parcare existente alde ebola ducetiva dracu cu politica voastra centrafricana progenituri de lider comunist ducetiva dracu cu politica voastra stricata de mizerii ce sunteti huooo o sa va semnati demisiile ca in ukraina progenituri venite pe nepotism spaga si trafic de influenta
  11
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.