Deputatul Mihai Boldea a făcut plângere împotriva panourilor electorale

Deputatul Mihai Boldea a făcut plângere împotriva panourilor electorale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, deputatul Mihai Boldea a depus la sediul departamentului teritorial al regiunii de sud-est al Autorităţii Electorale Permanente o plângere prin care reclamă faptul că atât PNL cât şi PSD folosesc spaţiile verzi pentru afişaj electoral. Plângerea, pe care a însoţit-o şi cu fotografii, arată că „în decizia primarului Galaţiului privind afişajul electoral nu se menţionează nimic despre posibilitatea folosirii spaţiilor verzi. Ceea ce vreau este ca autorităţile locale să fie imparţiale şi să aplice legea în mod egal pentru toţi”.

Mihai Boldea a precizat că aşteaptă o decizie a Autorităţii Electorale Permanente, „care să trimită Poliţiei o adresă prin care să se aplice sancţiuni celor vinovaţi şi să fie ridicate panourile respective”. Deputatul a mai precizat că unele panouri ale candidaţilor PSD la europarlamentare sunt chiar pe spaţiul verde de vizavi de sediul biroului său, din Micro 40, „pentru care am o sesizare la Primărie încă din martie, sesizare la care nu am primit răspuns”.

Boldea reclamă şi alte panouri, ale liberalilor de astă dată, care „obturează vizibilitatea în intersecţii”, lucru pe care îl fac şi afişele electorale ale PSD de pe stâlpi. „Şi PD-L are afişe pe stâlpi, dar nu pe cei pe care se află semne de circulaţie!”, mai spune Boldea.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Florin Popa, consideră că plângerea este neîntemeiată şi ne-a declarat că „şi afişele şi panourile noastre au aceleaşi autorizaţii pe care le au toate celelalte partide”. 

Potrivit şefei filialei Sud-Est a Autorităţii Electorale Permanente, Iulia Andrăşescu Vulpe, „s-a primit o astfel de sesizare, însă potrivit legii, instituţia competentă să urmărească buna desfăşurare a campaniei electorale este Biroul Electoral Judeţean. Ca atare, AEP va înainta BEJ sesizarea, după care se va înainta şi soluţia”.

Citit 772 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2016 12:23