IATĂ cine va REABILITA DRUMUL Valea Mărului - Vârlezi. Cât va COSTA această lucrare AMÂNATĂ de trei ani
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

IATĂ cine va REABILITA DRUMUL Valea Mărului - Vârlezi. Cât va COSTA această lucrare AMÂNATĂ de trei ani
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Drumul judeţean DJ 251G Valea Mărului - Vârlezi va intra în reabilitare imediat ce se va îndrepta vremea, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţului Galaţi, Cornel Hamza. La sfârşitul anului trecut, lucrarea a fost atribuită firmei Citadina '98 S.A, aceasta fiind şi singurul ofertant.

Lucrările vizează îmbunătăţirea circulaţiei pe o lungime de 4,5 kilometri, prin stabilizarea terenului de fundare, frezarea şi plombarea locală a îmbrăcăminţii rutiere existente, montarea de material antifisură, dar şi amenajarea drumurilor laterale şi şanţuri betonate. Consiliul a pus la bătaie finanţe doar pentru avize, autorizaţii şi studiu de fezabilitate, în timp ce banii necesari lucrărilor va fi suportaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Programul naţional de dezvoltare locală. Lucrarea de reabilitare a drumului costă 8,5 milioane de lei.

Reabilitarea drumului în cauză a mai fost luată în discuţie în 2013, când consilierii judeţeni au aprobat un proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al Consiliului Judeţului Galaţi, după ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu adresa nr. 42132/28.05.2013, transmitea instituţiei Ordinul nr. 1975/28.05.2013, prin care anunţa că a repartizat 1.807.580 de lei aferenţi finanţării Programului naţional de dezvoltare locală, pentru anul 2013. Dintre aceştia, aproximativ 1,2 milioane de lei urmau să fie alocaţi reabilitării DJ 251G Valea Mărului - Vârlezi, lucrări pe care ar fi trebuit să le continue firma Drumuri şi Poduri, aflată în subordinea Consiliului Judeţului. Investiţiile pe DJ 251G nu au mai putut fi continuate atunci, întrucât, potrivit vicepreşedintelui CJ, Drumuri şi Poduri, aflată în procedură de insolvenţă, nu a mai avut posibilitatea să achiziţioneze materiale de la niciun furnizor, în condiţiile în care societatea nu mai prezenta garanţie şi înregistra datorii foarte mari.

Citit 2264 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2016 01:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.