Alba-neagra parlamentară?

Alba-neagra parlamentară?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Legile populiste au fost propuse din opoziţie şi respinse la putere, spune deputatul Dobre *

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a prezentat deja, într-o conferinţă de presă, un raport privind activitatea  Comisiei de muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor, pe care o conduce.

Astfel, din februarie până în iunie, comisia a ţinut 48 de şedinţe şi a întocmit 120 de rapoarte asupra proiectelor de lege, dintre care 83 au fost de respingere. Au fost  depuse în comisie 74 de amendamente la proiecte de legi, 57 fiind admise. 116 memorii şi petiţii, 104 fiind finalizate. Printre amendamentele propuse şi trecute a fost cea privind indemnizaţiile pentru mame cu dubleţi şi tripleţi. 

„La începutul legislaturii am avut pe agenda de lucru un număr de 98 de proiecte de lege din legislatura 2004 – 2008”, a apelat deputatul la statistică. Comisia a finalizat 77 din cele 82 de proiecte la care comisia trebuia să întocmească rapoarte şi a dat 16 avize.

Dincolo de cifre, parlamentarul liberal a observat că opinia unor iniţiatori s-a schimbat odată cu… luarea puterii: „Aş vrea să vă spun că, în general, a fost o situaţie un pic paradoxală, pentru că majoritatea acestor proiecte de lege au fost depuse în septembrie-octombrie [2008] de reprezentanţii PSD sau ai PD-L, inclusiv de actualul ministru al Muncii şi aveau în vedere o serie întreagă de măsuri populiste pentru care, bineînţeles, odată ajunşi la guvernare, au votat contra. Deşi unii dintre iniţiatori sunt şi acum în comisii”.

Citit 711 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.