După bulina roşie, bulina galbenă

După bulina roşie, bulina galbenă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PC Bogdan Ciucă (foto) a anunţat, ieri, că a depus un proiect de lege privind atenţionarea consumatorilor asupra alimentelor provenite din organisme modificate genetic. Potrivit legii, pe fiecare astfel de produs ar trebui afişată o bulină galbenă, în interiorul căreia să se scrie cu negru „Atenţie! Acest produs conţine organisme modificate genetic”. 

Ciucă a reamintit că şi în mandatul trecut a încercat să promoveze un astfel de proiect de lege, dar că nu a reuşit. Acum însă „proiectul este într-o formă elaborată şi îmbunătăţită şi se referă la mai multe situaţii”.

„Noi nu vrem să interzicem consumul de astfel de alimente, ci doar să înştiinţăm consumatorii asupra originii alimentelor astfel ca aceştia, în deplină cunoştinţă de cauză, să opteze pentru ce fel de produs doresc”.

Bogdan Ciucă a mai precizat că recomandările UE fac referire la marcarea acestor produse, dar „la noi, unde se găsesc tot felul de portiţe, există posibilitatea ca respectivii comercianţi să scrie… pe cantul etichetei”.

Deputatul PC a adăugat că proiectul de lege a fost semnat de mulţi colegi de-ai săi care au promis susţinere şi că în următoarea perioadă va începe o campanie de mediatizare a subiectului, pentru ca legea să fie aprobată.

Citit 588 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.