Ioana Harabagiu, a zecea campioană de zece la Evaluare

Ioana Harabagiu, a zecea campioană de zece la Evaluare
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

După rezolvarea contestaţiilor la Evaluarea Naţională 2018, judeţul Galaţi s-a "îmbogăţit" cu încă o medie de zece, obţinută de Ioana Harabagiu de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri".

Ioana este genul de copil care te uimeşte de la primele cuvinte. Face sport de la vârsta de patru ani şi, pentru că nu există un bazin olimpic la Galaţi, tot de atunci face naveta la Brăila. A câştigat la înot nenumărate premii naţionale şi internaţionale. Anul trecut a fost campioană naţională. În fiecare zi, pe viscol sau pe caniculă, între orele 18,00 şi 22,00, e la antrenament. Şi, cu toate acestea, e copil de zece pe linie şi la şcoală, aceasta media ei generală pe toţi cei patru ani de gimnaziu. Pentru că foarte mulţi copii de vârsta ei mi-au declarat că au renunţat la sport, pentru a se ocupa exclusiv cu pregătirea pentru admitere, am întrebat-o cum a reuşit să le împace pe amândouă.

"Pe mine sportul m-a ajutat să învăţ mai bine. M-a disciplinat şi m-a relaxat, în acelaşi timp, ca să mă apuc cu poftă a doua zi din nou de învăţat", mărturiseşte ea.

Recunoaşte că au fost şi sacrificii şi zile în care simţea că îi este foarte greu, însă pasiunea pe care o pune în tot ceea ce face a ajutat-o să treacă peste obstacole şi să rămână un elev şi un sportiv de vârf.

Pentru că obţinuse doar 9,90 la matematică şi ştia că făcuse de notă maximă, n-a vrut să renunţe la ocazia de a se clasa din nou pe podium, de a fi campioana gimnaziştilor la primul examen important al vieţii. Deşi părinţii au sfătuit-o să nu depună contestaţie, Ioana i-a convins în final că trebuie să lupte pentru ceea ce i se cuvine. "Ştiam că nu greşisem nimic. Doar rezolvasem problema printr-o altă metodă decât cea din barem. M-am gândit că, dacă îmi vor scădea nota, n-are cum să fie vorba de prea multe sutimi. Oricum intram la CNVA. Dacă nu rişti...", povesteşte ea cu liniştea unui om obişnuit să-şi cântărească şansele pe toate părţile.

Deşi este foarte bună şi la matematică şi la română, meseria pe care vrea să şi-o aleagă are legătură cu pasiunea ei pentru apă. Vrea să devină biolog marin, să studieze plantele şi animalele din adâncul mărilor şi oceanelor.

Au luat 10 la primul lor examen. IATĂ care sunt ceilalți nouă aşi ai gimnaziştilor gălăţeni

REZULTATE FINALE la Evaluarea Națională 2018

Citit 7356 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2018 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.