Fost polițist de frontieră, condamnare minimă pentru contrabandă cu țigări

Fost polițist de frontieră, condamnare minimă pentru contrabandă cu țigări
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Un fost polițist de frontieră din Galați, ieșit la pensie de opt ani, a scăpat de pușcărie după ce a fost prins în timp ce trăgea pe malul Prutului mai multe colete cu țigări trimise cu barca din Republica Moldova. După ce și-a recunoscut vinovăția în instanță, contrabandistul a luat o sentință cu suspendare și va trebui să plătească doar prejudiciul civil către Direcția Vamală, care depășește cu puțin suma de 100.000 de lei.

Neculai Graur (55 ani) a fost prins de foștii colegi de la Frontieră anul trecut, în septembrie, pe malul Prutului, în zona Vădeni de lângă Oancea. Tocmai coborâse dintr-o barcă șase colete în care se aflau peste 6.000 de pachete de țigări, "importate" ilegal din Republica Moldova. În fața dovezilor incontestabile, care certificau preocupările până atunci bănuite ale pensionarului ieșit din sistem în 2016, echipajul a luat măsurile legale. A reținut marfa și pe polițistul pensionar, sub acuzația de contrabandă.

Graur a fost trimis în judecată după nici o lună, dosarul fiind repartizat Judecătoriei Tg. Bujor, conform competenței teritoriale, iar după alte șase luni a venit și prima sentință. Conform deciziei pronunțate public la începutul acestei săptămâni, fostul polițist de frontieră și-ar fi recunoscut faptele. Astfel, instanța l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și să plătească 102.072 de lei, reprezentând cuantumul drepturilor vamale și altor taxe datorate către Direcția Vamală Galați.

Pedepse minime, dacă ar fi să luăm în considerare faptul că infracțiunea de contrabandă se pedepsește cu închisoarea între 2 și 7 ani, iar cuantumul taxelor pe care le datorează statului reprezintă mai puțin decât dublul valorii transportului de țigări interceptat de foștii colegi pe malul Prutului. Decizia Judecătoriei Tg. Bujor nu este definitivă.

Citit 3302 ori Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2024 22:38

6 comentarii

  • postat de Antihoti
    Vineri, 29 Martie 2024 11:21
    109.166.139.***
    Cârdășie pe fata între cei care ar trebui sa ne apere de infractori și contrabandist.
    Strigător la cer este faptul ca primesc și pensii speciale, după asemenea derapaje!
    2
    19
  • postat de viata pe balta
    Vineri, 29 Martie 2024 10:47
    82.76.144.***
    Dacă ar lua la puricat agenții vamali / polițiștii de frontieră ...oare ce s-ar descoperi?! :)
    1
    21
  • postat de Ionel
    Vineri, 29 Martie 2024 08:05
    89.136.187.***
    Asta inseamna sa iesi la pensie la 50 de ani cu pensie de 7000-8000 lei
    te plictisesti. Pentru ca i-a sifonat pe ceilalti a scapat.
    Justitia a demonstrat inca odata ca nu este capabila sa gestioneze
    infractionalitatea din Romania. In SUA primea cca 15 ani pt asta
    3
    29
  • postat de Statul roman iubitor de infractori
    Vineri, 29 Martie 2024 05:39
    51.179.118.***
    Back to business. Băiatul ăsta se va întoarce la contrabandă. Am convingerea că este milionar în euro și anaful nu l-a întrebat niciodată de sănătate. Pe infractori nu îi întreabă.
    3
    31
  • postat de Nicusor
    Joi, 28 Martie 2024 21:37
    5.13.148.***
    Despre ce vorbim ??? Corb la corb nu isi scoate ochii. O mana o spala pe alta si amandoua spala fata. Putem macar odata sa fim seriosi ???
    6
    57
  • postat de Coruptul nare leac.
    Joi, 28 Martie 2024 21:24
    86.124.200.***
    De ce nu-i confisca tot ce are și nu poate dovedi? Asta fura de când a făcut primul pas pe pamant. Probabil nu-l mai suportau nici foștii colegi, și nu puteau sa scape de el și hoțiile lui.
    5
    64

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro