FESTIVALUL DE COMEDIE ne aduce SURPRIZE! Casa Serfioti - un spaţiu alternativ de joc
Foto: În foto, clădirea Ethos Caffee

FESTIVALUL DE COMEDIE ne aduce SURPRIZE! Casa Serfioti - un spaţiu alternativ de joc
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Spectacolul de diseară

A XXVIII-a ediţie a  Festivalului Naţional de Comedie se va deschide oficial astăzi, 5 noiembrie, în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. În foaier vom avea o surpriză plăcută - muzicală: un cvartet va asigura preludiul ridicării de cortină.

Tot în foaier s-a deschis o expoziţie cu vechi afişe ale primelor ediţii ale festivalului, acum la o adevărată sărbătoare: Dramaticul gălăţean se poate mândri cu patru decenii de festival de comedie, primul de acest gen din ţară, prezentând producţii noi şi de performanţă, în concurs, completate cu interesante colocvii şi ateliere.

Spectacolul serii, în Sala Mare, va fi cu piesa „Butoiul cu pulbere”, de Dejan Dukovski, prezentat, în afara concursului, de actorii Dramaticului gălăţean – o echipă strălucitoare, într-un joc intens! Regia: Vlad Massaci.

O noutate-de-noutate: teatru într-un spaţiu cu eleganţă istorică

Pentru prima oară, pe lângă spectacolele din Salsa Mare şi din Sala Studio a Teatrului, o serie de reprezentaţii neconvenţionale, dar şi ateliere sau întâlniri teatrale colocviale, vor avea loc într-o incintă-gazdă din afara Teatrului!  Nu departe de fosta casă a doamnei Fani Tardini, întemeietoarea teatrului nostru, care şedea în casele de pe strada Cuza, în spatele Prefecturii, iubitorii de teatru se vor întâlni dimineţile şi seara târziu în superba Casă Serfioti de pe strada Domnească nr. 52, la Ethos Caffee. Spaţiu în care şi până acum au avut loc reprezentaţii teatrale independente, recitaluri de muzică şi de poezie, cenacluri, unde există şi o mică bibliotecă de istorie.

Reprezentaţiile de aici au şi preţurile cele mai modeste, în ciuda noutăţii de exprimare şi de repertoriu pe care ne-o propune: 14,70 lei, la orice spectacol.

Programul teatral de la Ethos Caffe

Seara asta: spectacol artă improvizaţie

Astfel, astăzi, 5 noiembrie, de la ora 20,30, trupa „PE CARE” ne va oferi un spectacol de teatru de improvizaţie coordonat de Dragoş Muscalu – actor, cu două facultăţi de teatru, masterat la UNATC Bucureşti doctorand,  trainer care a colaborat cu Teatrul „Nottara”, Compania „Clan’Destin”, Bucureşti, cu Radioul naţional şi Teatrul „Maria Filotti” Brăila.

Luni: coloviu dimineaţa şi spectacol de improvizaţie, seara

Revitalizând una dintre ofertele festivalurilor noastre cu prezenţa unor teoreticieni cunoscuţi ai Teatrului, luni, 7 noiembrie,  între  10,30 şi 12,00 cunoscutul critic de teatru Alice Georgescu va modera Colocviul „Arta comediei la timpul prezent, între artă şi comedie”.

Alice Georgescu

Tot luni, între 12,00 şi 15,00, un „Atelier Commedia dell´arte” va fi coordonat de către prof. univ. dr. Mihai Gruia Sandu, cunoscutul actor de comedie din teatru şi cinema, dramaturg şi regizor, - „unul din cei mai neconvenţionali maeştri în Commedia dell'arte”, cunoscut pentru rolul Arlechino din emisiunile pentru copii din anii '90, pentru emisiunile tv de divertisment. Seara, de la 20,30, trupa „IMPROVISNEYLAND. TOTUL ÎN DOI” oferă un spectacol.

Marţi, atelier teatral, dimineaţa; „Fără zahăr”, seara

Marţi, 8 noiembrie, între orele 11,00 şi 14,00, din nou, profesorul Mihai Gruia Sandu, specializat în strălucitoarea veche comedie italiană, va coordona un „Atelier Commedia dell´arte”.

Mihai Gruia Sandu

Seara, de la 21,00: recitalul foarte cunoscutei trupe de muzică şi umor „Fără zahăr” – satiră socială în grai moldovenesc şi muzică bună!

Miercuri dimineaţă: atelier improvizaţie

Miercuri, 9 noiembrie, de la 11,00 până la 15,00 – atelier de teatru de improvizaţie. Trainer: Mihaela Sârbu, profesoară la UNATC, tânără actriţă de teatru şi film,  regizoare.  A fost actriţă la Teatrul Evreiesc de Stat, freelancer în România, Elveţia şi Germania. Profesoara predat şi în Germania, la Athanor Akademie. În 1996 a format grupul teatral independent Teatrul fără Frontiere, al cărui manager este. A primit două burse din partea Institutului Goethe, studiind astfel la celebrul „Berliner Theatertreffen”; a participat la numeroase workshop-uri de actorie şi management de teatru.

Joi, stand-up comedy clujean

Joi, 10 noiembrie, seara, de la ora 21,30, un  spectacol de stand-up comedy:  „Sens unic”, de Dragoş Pop – unul dintre cei mai iubiţi actori ai Teatrului Naţional din Cluj Napoca, unde spectacolul s-a jucat la un preţ al biletului mult mai mare decât acum. Cunoscătorii acestor genuri tinere şi proaspete de spectacol au deci de unde alege în acest festival!

Citit 3271 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 20:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.