Între preluare şi lăsare în paragină | Ce se întâmplă cu CINEMATOGRAFELE vechi din Galaţi
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”

Între preluare şi lăsare în paragină | Ce se întâmplă cu CINEMATOGRAFELE vechi din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Rămasă la stadiul de vorbe în administraţia trecută, preluarea cinematografelor Dacia şi Flacăra, dar şi a Grădinii de Vară "Central" de la RADEF România Film de către Primăria Galaţi nu mai este, pentru moment, un subiect de actualitate. "Dacă vor apărea detalii în acest sens, Primăria Galaţi va formula un comunicat în care va anunţa populaţia", ne-a informat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi. 

Cu toate astea, societatea civilă insistă pentru preluarea Grădinii de Vară, măcar, dacă nu şi a celor două clădiri. "Cred că pentru Grădina de Vară ar trebui să insiste primăria, pentru că potenţialul acesteia este mare. Se pot organiza lansări de filme în aer liber, spectacole, se poate aduce caravana TIFF acolo, şi multe alte activităţi. Noi, Asociaţia "Galaţi, Oraşul Meu", susţinem această idee şi sperăm că Primăria va lupta în continuare pentru restaurarea unui obiectiv important din oraş", ne-a explicat Bogdan Radu Brânzan, preşedintele ONG-ului menţionat. 

De ce doar Grădina de Vară

În urmă cu doar câteva săptămâni, a fost anunţată extinderea Shopping City Mall, în colaborare cu primăria Galaţi. "Primăria municipiului Galaţi sprijină un proiect de anvergură derulat de Shopping City Galaţi, legat de extinderea cu noi suprafeţe comerciale şi spaţii de divertisment. Asta va însemna pentru comunitatea noastră peste 400 de locuri de muncă. Investiţia se va ridica la aproximativ 30 de milioane de euro, iar punctul de atracţie va fi un cinematograf multiplex (cu opt săli), după care gălăţenii tânjesc de multă vreme. Lucrările de modernizare şi extindere vor începe, conform planurilor, în luna noiembrie, iar termenul de finalizare se preconizează a fi la sfârşitul anului viitor.  Modernizarea va include completarea ofertei de branduri şi servicii, cât şi inaugurarea unor noi zone de divertisment”, precizează municipalitatea. 

În condiţiile în care Galaţiul are deja un cinematograf la Casa de Cultură şi va avea şi un multiplex cu opt săli, renovarea vechilor cinematografe pare a fi un proiect fără rost. Cu toate astea, părerile societăţii civile sunt împărţite. Astfel, dacă unii cetăţeni şi-ar dori ca în vechile săli de cinema să se investească pentru transformarea în locuri de proiecţie pentru filmele noir sau pentru producţiile care nu ajung să dea lovitura la box-office, alţii spun că un muzeu al cinematografiei ar fi mai potrivit. 

Oricum ar fi, cert este că gălăţenii vor ca Dacia şi Flacăra să nu mai fie focare de infecţie, ci puncte de atracţie pentru gălăţeni şi pentru potenţialii turişti.

Citit 6426 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Iunie 2023 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.