UPDATE: Şoferul acuzat de tentativă la omor a ajuns după gratii

UPDATE: Şoferul acuzat de tentativă la omor a ajuns după gratii
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

UPDATE, luni, 10 aprilie | Şoferul din Belarus, care a fost urmărit de poliţie pe mai multe străzi din Galaţi, a ajuns după gratii. Asta după ce magistraţii Tribunalului Galaţi au emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Brutski Stsiampkouski Siarhei, şoferul de 30 de ani, care este acuzat de patru tentative la omor, două infracţiuni de ultraj, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului.

Vă reamintim faptul că, în noaptea de sâmbătă 8 aprilie 2017, Brutski Stsiampkouski Siarhei a urcat la volanul unui TIR, după ce a băut o jumătate de litru de votcă. Ulterior, acesta a acroşat doi biciclişti şi a lovit atât o maşină de poliţie, cât şi o altă maşină din trafic. În urma testării cu aparatul Drager, s-a stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de doi la mie. VEZI VIDEO MAI JOS


UPDATE: URMĂRIRE ca-n filme pe străzile Galaţiului. Un şofer beat din Belarus a fost la un pas să ucidă doi biciclişti (VIDEO) | Urmărire ca în filme, în noaptea de sâmbătă 8 aprilie, pe străzile Galațiului. Un şofer de TIR, din Belarus, în vârstă de 30 de ani, a fost urmărit de mai multe maşini de poliţie, după ce a lovit, în zona Intfor, doi biciclişti.

Deşi a văzut că a lovit cu remorca două persoane, şoferul şi-a continuat drumul, conducând cu mare viteză. Un alt participant la trafic a observat că autocamionul se deplasează sinuos, motiv pentru care a încercat să îl determine pe bărbatul din Belarus să tragă pe dreapta. Iniţiativa nu a  fost însă una încununată de succes, şoferul TIR-ului lovind respectiva maşină. Ulterior, şoferul şi-a continuat deplasarea pe mai multe străzi din oraş, în ciuda faptului că era urmărit de maşinile de poliţie.

"Se reține în sarcina inculpatului că, în noaptea de 8 aprilie 2017, a circulat sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu o viteză excesivă pe străzile municipiului Galaţi, ocazie cu care a accidentat doi biciclişti, care circulau regulamentar, nu a oprit să vadă ce s-a întâmplat şi nici nu a aşteptat sosirea poliţiei. Conducând în aceeaşi modalitate, în stare de ebrietate şi cu viteză excesivă, a încercat să acroşeze în mai multe rânduri un autoturism, în care se aflau două persoane, care circula pe străzile Maramureş şi Carol Davila. De asemenea, la momentul în care inculpatul a observat maşina de poliţie, care încerca să îl ajungă, a oprit iniţial autocamionul, după care a încercat să lovească cu spatele maşina în care se aflau poliţiştii. În momentul în care a oprit şi organele de poliţie au încercat să se apropie, l-a lovit pe polițistul care încerca să deschidă portiera autocamionului", ne-a declarat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Într-un final, oamenii legii au reuşit să îl determine pe şoferul din Belarus să oprească. Acesta a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind de doi la mie alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Judeţean, în vederea recoltării probelor biologice.

La spital au ajuns şi cei doi biciclişti loviţi. ”Cei doi au primit îngrijiri medicale şi nu au fost internaţi. A fost şi un poliţist, care era lovit la o mână, dar nu a solicitat îngrijiri medicale”, ne-a declarat medicul Angel Trifan, şef UPU-SMURD Galaţi.

După ce i s-au recoltat probele biologice, bărbatul din Belarus a fost dus la Parchet pentru audieri. ”Inculpatul Brutski Stsiampkouski Siarhei este cercetat la acest moment sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de tentativă la omor calificat, două infracţiuni de ultraj, una de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi una de părăsire a locului accidentului", a completat Liliana Istrate.

La audieri, şoferul a recunoscut că a băut o jumătate de litru de votcă, fiind supărat din cauza unor probleme de la serviciu, după care s-a urcat la volan. De asemenea, acesta le-a spus anchetatorilor că ştia că a lovit bicicliştii, dar că a încercat să scape de autorităţi, fiind conştient că a băut.

La finalul audierilor, procurorii au emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele bărbatului, acesta urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Incidentul s-a petrecut în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, respectiv 8 spre 9 aprilie, în Valea oraşului, şi l-a avut ca protagonist pe un cetăţean din Belarus, în vârstă de 30 de ani.

Aflat la volanul unui vehicul cu remorcă, acesta avea o alcoolemie de 2 la mie şi a fost urmărit pe mai multe străzi din oraş de echipaje de la Poliţia Rutieră, după ce a lovit cu remorca doi biciclişti, în zona societăţii Intfor.

 

Şoferul a fost în cele din urmă prins şi dus la audieri.

Parchetul Tribunalului Galaţi a deschis o anchetă şi a emis o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele şoferului, urmând să-l prezinte instenţei cu propunere de arestare preventivă.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 19578 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 08:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.