Ruinele garajelor de la Ancora, încă în picioare (FOTO)

Ruinele garajelor de la Ancora, încă în picioare (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi de nepăsarea autorităţilor şi de faptul că nu au fost terminate lucrările începute * Proprietarii de garaje vor fi despăgubiţi cu aproximativ 25.000 lei fiecare * Primarul Marius Stan a semnat deja deciziile de expropriere pentru zona Ancora, ceea ce înseamnă că urmează să înceapă lucrările la demolarea completă a garajelor 


Dacă, în alte zone ale oraşului, problema garajelor a fost rezolvată, în locul acestora răsărind parcuri şi parcări (de exemplu, zona Colegiului Economic Virgil Madgearu, zona restaurantului Doi Cocoşi etc), în zona pieţii Ancora au rămas aceiaşi pereţi ponosiţi, plini de mizerie, cu grafitti jignitoare, dar şi mormanele de peturi şi de cadavre de animale al căror miros îţi mută nasul din loc. De altfel, acesta este principalul lucru de care se plâng oamenii: garajele care n-au fost nici demolate, nici lăsate în picioare.

Noul Galaţi nu e mai bun decât cel vechi

La începutul mandatului său, actualul primar al Galaţiului le promitea oamenilor schimbări importante în cartier. "Ne-a zis că ne face parc, parcare, să nu mai stea maşinile astea aiurea peste tot, că va arăta iar frumos cartierul nostru. Dar nu s-a făcut nimic. Ba s-a făcut mai mult rău, că s-au apucat de demolat înainte să ştie dacă le pot demola pe toate. Ăsta e noul Galaţi, oraşul în care treaba se face fără cap şi nu se mai termină niciodată”, ne-a explicat un cetăţean.

Până la soluţionarea problemei garajelor, întreaga zonă de lângă Şcoala 28 arată groaznic. Puţinele construcţii care au mai rămas în picioare sunt încadrate de pereţi care stau să cadă, de cărămizi aruncate la voia întâmplării, de gropi pline cu apă după fiecare ploaie, care abia aşteaptă să prindă toate maşinile care îndrăznesc să se aventureze printre ele.

Acum, tot ce pot face locuitorii din zonă este să aştepte finalizarea acţiunilor de demolare şi construire a mult trâmbiţatelor parcări şi parcuri, acţiuni îngreunate de proprietarii care nu au vrut să renunţe de bunăvoie la garaje. Spre exemplu, în luna martie a acestui an am stat de vorbă cu Ion Toader, un cetăţean din cartier, care ne-a spus că "şi eu am garaj prin zonă. Am carte funciară, contract de vânzare cumpărare la el, tot ce trebuie. Dacă cineva vrea să îl demoleze, trebuie să vină să stea de vorbă cu mine, să vadă ce pretenţii am. Că doar nu am plătit impozit degeaba atâţia ani!". Pe de o parte, faptul că a plătit impozite şi taxe îi dă dreptul omului să ţină cu dinţii de proprietatea sa. Pe de altă parte, faptul că îngreunează progresul zonei, forţând autorităţile să oprească lucrările,  nu este deloc benefic pentru societate, în ansamblul ei.

Cât costă demolările

În respectiva zonă, au fost identificaţi de către primăria municipiului Galaţi 20 de proprietari de garaje, care vor împărţi între ei suma de 500,000 lei în urma exproprierii, aşa cum anunţa ziarul nostru la finalul lunii mai.

Conform informaţiilor furnizate de autorităţile locale, Primăria municipiului Galaţi este gata să cheltuiască, de la bugetul local, 2.288.643 de lei pentru restructurarea urbană din Complex Ancora. Din aceştia, 494.521 de lei reprezintă suma cu care vor fi despăgubiţi proprietarii pentru garaje, cât şi pentru terenul de sub ele.

Documentele realizate de SC Proiect SA arată că „în vederea fluidizării traficului din cartierul Mazepa, pentru eliminarea ambuteiajelor de la ore de vârf se impune amenajarea unei artere de legătură între străzile Lăpuşneanu şi Roşiori”. Coridorul de expropriere are o suprafaţă de 4.372 de metri pătraţi şi cuprinde: carosabil arteră de legătură – 2.176 metri pătraţi, spaţii parcare – 1.357 metri pătraţi, trotuare – 193 metri pătraţi şi spaţii verzi - 600,5 metri pătraţi.

În luna septembrie, conform unui nou comunicat de presă pe care reprezentanţii primăriei l-au trimis, Marius Stan a semnat deciziile de expropriere pentru proprietarii din imobilelor din zona Ancora. „De la data emiterii dispoziţiilor primarului, operează de drept transferul dreptului de proprietate asupra imobilelor afectate de lucrările de utilitate publică de interes local, din proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice în proprietatea publică a municipiului Galaţi şi în administrarea acestuia”, se arată în comunicat.

Printre precizările făcute, reprezentanţii autorităţilor locale au specificat şi că, potrivit legii, dispoziţiile primarului produc efecte şi în cazul în care proprietarii imobilelor cuprinse în listă nu s-au prezentat în termenul de 30 de zile lucrătoare de la data notificărilor pentru a depune actele care atestă dreptul de proprietate sau alt drept asupra imobilelor supuse exproprierii. De asemenea, au efecte şi în cazurile în care proprietarii nu prezintă un titlu valabil, proprietarii nu sunt cunoscuţi, dar şi în situaţiile în care pentru respectivele imobile există succesiuni nedeschise, succesorii sunt necunoscuţi sau nu se ajunge la o înţelegere privind valoarea despăgubirii.

Oamenii nu cred până nu văd

Pentru că încă nu a intrat nici un utilaj în zonă pentru a demola ce a rămas din garaje deja dezafectate şi pentru a le pune la pământ pe celelalte, locuitorii din zona Ancora nu mai cred nimic din promisiunile făcute. Oamenii vor fapte, nu vorbe, aşa că sunt aproape siguri că vor mai sta cel puţin încă şase luni cu ruinele la nas. "Păi, dacă a semnat exproprierile în septembrie, dacă s-a vorbit despre ele din mai, nu vă daţi seama că trebuia să înceapă lucrul? Într-o lună vine iarna şi la revedere muncă, decât să torni asfalt pe ninsoare, mai bine stai acasă. Dar, la ce ingineri sunt acum în domeniu, nu m-ar mira nimic", ne-a explicat Boghiu Alexandru, un domn de 58 de ani.

Până la parcări moderne, maşinile stau în praf

În aşteptarea mult visatelor parcări, şoferii din cartier îşi lasă maşinile pe pământul rămas în urma demolării garajelor. "Se vede cu ochiul liber că deja este mai mult loc pentru maşini, dar nu înţeleg de ce nu pot fi accelerate procedurile. Toată vara a fost bine, că nu prea a plouat, dar de acum, dacă vin ploile, aici va fi mocirlă. Iar la iarnă nu intră nici o volă să cureţe zăpada, că doar ăsta e un fel de şantier. Din păcate, nu lucrează nimeni pe aici. Trist, dar ce putem să facem noi, nişte cetăţeni simpli? Nu am avut garaj, dar am vecini care ar fi în stare să se judece prin instanţe cu primăria pentru câţiva metri pătraţi, în condiţiile în care primesc şi bani pentru coşmelia aia. Nu mi se pare deloc normal să existe astfel de construcţii în 2015, când în Europa sunt parcări supraetajate, păzite. La noi, nici măcar astea normale nu le putem întreţine", ne-a declarat Emanuela Andrei, o şoferiţă pe care am surprins-o plecând la serviciu.

Celelalte garaje din cartier au rămas intacte

Garajele din cartier nu se găsesc doar în zona pieţei Ancora. Prin spatele blocurilor BR, pe strada Armata Poporului, dar şi pe celelalte străduţe din zonă sunt zeci, dacă nu sute de astfel de construcţii încă intacte, care ocupă destul de mult loc într-un oraş şi aşa sufocat. Mai mult decât atât, unii proprietari de garaje nici măcar nu le folosesc pentru a ţine maşina în ele, ci pe post de service auto sau magazie. Din această cauză, gălăţenii care locuiesc la Ancora s-au împărţit în două tabere: pro şi contra garaje. Conform ultimelor acţiuni ale primăriei, măcar la nivel birocratic, s-ar părea că a doua categorie câştigă teren, dar până la finalizarea demolărilor nu poate fi nimic sigur.

"Da, îmi doresc parcări normale, parcuri pentru copii, vegetaţie în locul betonului care ne sufocă zi de zi. Aici este o zonă intens circulată, e şi o şcoală, copiii vor să se joace. Unde să facă asta? În stradă? Dar, degeaba ne batem cu pumnii în piept că vrem normalitate, dacă apoi facem scandal că mai bine să ne păstrăm garajele", ne-a mai spus un cetăţean, sub protecţia anonimatului.

Aşadar, când şi cum vor fi demolate toate garajele din cartier, nu se ştie. Cert este că majoritatea asta îşi doreşte. Un cartier curat, cu locuri de parcare normale, pentru a nu-şi mai lăsa maşinile pe stradă sau sub copacii bătrâni, dar şi cu locuri de joacă, astfel încât cei mici să nu mai fie nevoiţi să se distreze printre grămezile de gunoi.

Chioşcurile blochează aproape tot trotuarul

Chiar dacă oamenii au în zonă o micropiaţă, majoritatea cumpărăturilor se fac de la gheretele care ocupă câte un loc pe trotuarele din cartier. Astfel, locuitorii pot lua roşii, castraveţi, verdeţuri, miez de nucă, fructe, brânză, ouă, pâine, bere, baterii, sucuri, rujuri, oje, orice de la aceste magazine, motiv pentru care existenţa lor este tolerată de majoritate.

Însă, ca în orice societate cu oameni diferiţi, şi aici sunt păreri pro şi contra. Astfel, există şi locuitori care nu sunt de acord cu ideea de chioşcuri, pentru că ocupă din spaţiul pietonal. "Aceste gherete ţin ocupat câte jumătate de trotuar acum, iar vara e şi mai grav, pentru că îşi întind lăzile cu fructe şi legume de trebuie să faci slalom printre ele. Domnul primar Marius Stan a făcut o treabă bună desfiinţând chioşcurile din mare parte a cartierelor, dar la noi de ce nu a ajuns această dispoziţie? Ok, nu am nimic cu oamenii care lucrează acolo, fac şi ei un ban, dar primăria ar trebui să facă galerii comerciale unde să îi mute, galerii care să nu mai deranjeze traficul pietonal din zonă", ne-a declarat Chirilă Dumitrache, un cetăţean de 67 de ani.

Cu toate astea, oamenii se opresc în faţa acestor chioşcuri mai mult decât la piaţă, pentru că au mai multe opţiuni. "La chioşc am de unde alege. E drept, ocupă spaţiu, dar sunt aici în zonă de atâţia ani încât ne-am obişnuit, nici nu îi mai observ. Primăria să asigure locuri de muncă şi apoi să dărâme chioşcuri", ne-a declarat o femeie.

Resturi aruncate pe jos

Un domn cu care ne-am întâlnit în cartier ne-a spus că este foarte dezamăgit de mizerie. "Când m-am mutat aici, în tinereţe, exista un respect al omului pentru ceea ce îl înconjoară. Acum, băieţii ăştia de la Ecosal vin şi dau cu mătura, strâng gunoaiele de la containere şi, din urma lor, vin şmecherii cartierului şi aruncă la loc. Ambalaje, mucuri de ţigară, nu contează. De toate", explică cetăţeanul. Pentru rezolvarea acestor probleme, omul a găsit şi o soluţie: munca în folosul comunităţii. Asta pentru că, spune el, amenzile nu îi afectează pe şmecheraşii care conduc maşini de zeci de mii de euro.

Rablele din cartier ocupă locul degeaba

Pentru că nu îşi mai permit să le conducă sau nu mai pot, din cauza stării de sănătate ori a vârstei înaintate, unii proprietari de maşini din zona Ancora şi-au abandonat maşinile şi le-au lăsat pradă ploilor, vântului şi hoţilor de fier vechi. Dar, pentru că primăria nu poate ridica maşinile ale căror taxe şi impozite sunt plătite la zi, cartierele gălăţene sunt pline de astfel de monumente de rugină.

La începutul acestui an, Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al primăriei, ne spusese că autorităţile locale vor face şi în acest an o campanie de strângere a rablelor din parcări, dându-le ulterior şansa proprietarilor să le revendice. În caz contrar, maşinile confiscate vor fi casate, iar banii vor intra în bugetul local. Ce cred oamenii despre aceste lucruri? "Vreau să dispară mai repede rablele astea, pentru că ocupă locuri de parcare degeaba. Unde aş putea eu să îmi las maşina stă o epavă, nu mai are nici geamuri, e plină de cartoane, uşa din partea şoferului nu se mai închide, tabla e ruginită. Ce e asta? Dacă nu mai poţi să ţii o maşină, vinde-o, nu o lăsa să putrezească în parcare. Sau măcar du-o la rabla, la REMAT, la fier vechi", ne-a spus un tânăr.

Copacii sunt prea bătrâni Oamenii vor vegetaţie mai tânără

La fiecare furtună puternică, locuitorii din zona Ancora stau cu teamă, din cauza copacilor uscaţi din zonă. Oamenii mai bătrâni spun că nu s-au mai plantat copaci în cartier de când s-au mutat ei acolo, adică de mai bine de 50 de ani. Cu toate astea, când autorităţile fasonează copacii existenţi, se găsesc mereu paersoane care să conteste acele acţiuni.

Unii strâng, alţii împrăştie resturile

În timpul periplului prin cartier, am dat peste o femeie care scotocea în containerele de gunoi, înainte să vină maşina ECOSAL. Am întrebat-o în treacăt de ce face asta şi ne-a spus că e în căutare de sticle de plastic, pentru a face un ban, fără să fie nevoită să cerşească. Admirabil, însă locuitorii spun că cei mai mulţi care scotocesc containerele împrăştie resturile fără jenă.

Foto Florin Răvdan

Citit 4615 ori Ultima modificare Marți, 13 Octombrie 2015 16:02

24 comentarii

 • postat de Akbar
  Luni, 12 Octombrie 2015 20:27
  5.13.224.***
  @V: Fugi la partid si ia-ti banii pe comentarii. "Locatarii "nemultumiti" ori sint prosti ori sint cretini..." bravo desteptule.
  8
  4
  Raportează
 • postat de un observator
  Luni, 12 Octombrie 2015 17:01
  5.13.134.***
  Ma minunez cate capete luminate pe aces articol care este la fel de vechi ca si cartierul doar putin mai coafat,da unii chiar au dreptate ,nu Stan este problema ,el a avut si are bune intentii dar nu conduce singur acest oras,si vad ca de consilieri nu se spune nimic cand de fapt ei sunt paria in multe cazuri legate de proiecte de modernizare a orasului iar in acesta zona se tergiverseaza lucrurile si datorita proprietarilor de garaje care observ ca au luat o suma consistenta per garaj de la primarie si tot par nemultumiti unul spunand chiar ca el a platit impozit si ca are drepturi dar de obligatii nu a auzit oare?.ce sa mai zic ca mai nou in bateria de garaje din str. Romana a aparut garaj cu aer conditionat si camere video din care se scot si se depun marfuri alimentare si ne intrebam : mai poate fi vorba de garaj ?!
  7
  13
  Raportează
 • postat de stane dati demisia
  Luni, 12 Octombrie 2015 16:41
  82.78.254.***
  afara ploua si orasul e plin efectiv de balti care sunt un atentat la siguranta circulatiei rutiere pentru asta atat politia cat si primaria ar trebui demise

  dar cum statul se aseamana cu o serparie nu ai sa vezi primaria amendata de politie
  9
  8
  Raportează
 • postat de v
  Luni, 12 Octombrie 2015 15:20
  213.218.53.***
  @Sandu si alti comentauri pe aici: nu l-am votat pe stanica in 2012 (si foarte probabil n-o sa-l votez nici la anu' --- si am fost la alegeri :) ) - ce ma deranjeaza insa cel mai tare e ca de aprox 2 ani au rasarit comentacii pe saituri si pe fakebuk; pai unde erati bai postacilor cand (...) nicolae a facut o hazna din orasul asta ?!?! Doar in Galati s-a mai vazut o aberatie de genul statiei de epurare construita in amonte pe terenul langa Barbosi.
  Cati dintre voi stiti ca una din conductele principale de hardau se afla chiar sub asfaltul falezei inferioare ?
  De ce nimeni nu face legatura intre gropzilla si lucrarile de la elice ?!?!?
  Cati stiu cat fier (din ranforsari) au sustrat turcii care au lucrat acolo (ca doar nu s-au gasit firme din Galati ?!) din malul falezei (in dreptul parcului de la Elice ) ?? Dar noi urlam sus si tare ca stanica e de vina !!! (...)
  7
  12
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Luni, 12 Octombrie 2015 14:36
  81.196.80.***
  Bre Stane,
  Daca tot te-ai apucat de demolat garaje macar fa treaba pan' la capat. Demolezi numa bateriile de garaje unde vrei tu sa le dai de treaba firmelor agreeate in constructia de parcuri, da cosmeliile de tabla aruncate la tot pasul si care nu numai ca uratesc orasul,dar sufoca efectiv traficul,p-alea nu le vezi! Si daca tot vrei sa aduci un plus de civilizatie zonei,desfiinteaza naibii bodegile alea imputite unde se bea rachiu la halba sau asa-zisele baruri cu pacanele unde interlopii joaca toata vara rummy pe lovele pe terasa. Fiindca printre bodegile alea se intra practic in scoala 28,iar distanta fata de gardul scolii nu cred ca e cea legala! Acolo de curand a fost un incident soldat cu decesul unui interlop in urma unei altercatii,si nu cred ca e modul propice de a face educatie copiilor.
  3
  11
  Raportează
 • postat de ella
  Luni, 12 Octombrie 2015 14:05
  78.96.253.***
  Nu vad nici o eficacitate a acestei artere de drum ce doreste cap de minge sa o faca.De ce nu spune adevarul,la ceea ce a vrut de fapt sa faca cind a vrut sa darime zona aceasta de garaje.Cineva cu bani multi//din care a luat si stanica ceva,// a vrut sa faca ceva gen cazino in locul acelui complex alimentar,ca de batrinii din zona de asta duceau lipsa.Dar nu aveau loc pentru parcare,asa ca a venit cu ideea de a dsarima garajele si inpusca doi iepuri deodata.Una ca avea cistigul promis asigurat ,al doilea ca cistiga voturi de la noi prostimea ca a darimat garajele comunistilor.Daca sintem prosti.pe mina noastra sa pierdem.
  11
  5
  Raportează
 • postat de v
  Luni, 12 Octombrie 2015 13:45
  213.218.53.***
  Daca nu aveti apa calda nu-l mai injurati pe stanica, problemele termoficarii in oras sint mult mai vechi, acum doar s-a spart buboiul.
  Daca nu aveti apa rece nu-l mai injurati pe stanica - nu el v-a inchis apa - apa rece se opreste de prin 2006 - cand groparu nicolae era primar iar la apa-canal era sef ion stefan (care mai are si nesimtirea sa candideze la primarie).
  Daca e mizerie in oras nu-l mai injurati pe stanica - vedeti ce hidrocefali arunca pe jos (eventual mai uitati-va si in oglinda !).
  Daca nu sint investitii in Galati nu-l mai injurati pe stanica - combinatorul durbaca a promis (cand a candidat si a ajuns senator) ca va crea 7000 de locuri de munca in oras ... mda.... le-a creat... :)
  Daca nu avem cinematografe in Galati nu-l mai injurati pe stanica - in anul 2008 (cand groparul nicolae e fost ales in al 3-lea !!!!!! mandat) noi deja nu mai aveam cinematografe in oras.
  Daca se darama garajele in oras nu-l mai injurati pe stanica - e primul primar care a inceput demolarea maghernitelor cu varza si muraturi !
  9
  11
  Raportează
 • postat de Zamfir
  Luni, 12 Octombrie 2015 13:35
  81.12.149.***
  Revin cu o PROPUNERE de amenajare a acestei zone de către edilii oraşului:
  - Toate chioşcurile din faţa complexului Ancora să se mute în spatele complexului (spate în spate cu complexul şi aliniate), apoi o parcare auto considerabilă, iar spre Şcoala nr. 28 lângă ea, amenajat un parc de agrement (atât pentru copii cât şi pentru adulţi).
  P.S. Chioşcurile/Tarabele nu trebuie desfiinţate deoarece sunt mulţi locuitori din zonă care fac cumpărături diverse ce nu se găsesc la minimarket sau le fac la ore târzii când magazinul PROFI este închis.
  5
  7
  Raportează
 • postat de galatean
  Luni, 12 Octombrie 2015 13:32
  178.162.216.***
  Toate garajele astea apartin fostilor nomenclaturisti. Adica fostii ștabi comunisti.
  Au acte de proprietate facute abuziv la momentul respectiv si de aia se taragane in justitie toata treaba.
  Daca e sa injurati pe cineva, injurati-i pe cei care taraie cu anii procesele prin instante. Sa mai spunem ca sunt si niste neni judecatori implicati in toata treaba asta? Uite de-aia nu cad jos garajele alea. Ei spera sa pice Stan si sa ramana cu coșmeliile in continuare in picioare intr-o totala lipsa de respect fata de interesul tuturor cetatenilor din acest oras.
  De ce parcari pentru toata lumea? De ce parcuri pentru copii si batrani? Mai bine garaje comuniste, asa vor ei.
  Spunea cineva mai jos ca lucrurile merg in directia corecta dar prea incet. Eu va spun sincer ca de la Stan nu ma asteptam la nimic. Chiar e o surpriza ca a facut atat de multe lucruri in doar 3 ani de zile. A facut mai multe decat a reusit Durbaca+Niciolaie+Ciumacenco in 5 mandate la primarie, adica 20 de ani de zile.
  8
  12
  Raportează
 • postat de Zamfir
  Luni, 12 Octombrie 2015 13:21
  81.12.149.***
  Locuiesc în acest cartier de multă vreme şi observ că aici a fost o lipsă permanentă de spaţii de PARCARE AUTO şi PARCURI de relaxare pentru cetăţeni!
  RUŞINE Primăriei Galaţi pentru neglijenţa unui cartier central al oraşului, precum este Mazepa!
  5
  9
  Raportează
 • postat de Alec
  Luni, 12 Octombrie 2015 13:15
  81.196.80.***
  Din cate sriu, toate scolile sunt la strada sau in imediata apropiere... Nesimtitilor nu le-ar ajunge nici o parcare de mall (vezi situatia de la Liceul Pedagogic, cand se intra sau se iese de la cursuri...) Cu garajele "prroprietate" poate este mai greu, darr de ce nu demoleaza odata urateniile alea de tarabe de pe trotuare???
  1
  13
  Raportează
 • postat de MICRO 13
  Luni, 12 Octombrie 2015 13:05
  79.116.96.***
  MI-AS DORI CA SI GARAJELE DIN MICRO 13 SA AJUNGA MACAR IN ACEST STADIU.
  NE-AM SATURAT DE ZGOMOTUL FLEXULUI, DE MOTOARE AMBALATE SI DE MUZICA TARE CARE URLA IN ACELE MAGHERNITE !!!
  4
  13
  Raportează
 • postat de e
  Luni, 12 Octombrie 2015 12:59
  217.73.162.***
  Foarte inteligent, sa se faca sosea si circulata mai ales chiar prin poarta scolii. Adica elevii ies din curte direct in strada. Hartologarii astia nenorociti, stau in cur pe scaun si se gandesc, haaaaaaaa ce sa facem ca e circulata strada, sa facem strada prin poarta scolii, da, inteligentii lu peste prajit. Ambuteiajele sunt pentru ca la scoala asta 28 in speta nu ai loc de copii din toate cartierele orasului si din Vanatori, normal ca aia vin cu masina si cum asta n ar fi de ajuns, le si parcheaza pe unde apuca ca de, copilul trebuie dus pana in clasa si asezat in banca ca altfel nu se descurca. N-ai sa vezi un politist stand acolo sai vedem cum opresc, ca de cum sa-i amendeze pe protipendada Galatiului. Mai bine ca acu se vor opri cu masinile fix in poarta scolii ca le era oricum sila sa mearga 1 min pe jos.
  6
  6
  Raportează
 • postat de es
  Luni, 12 Octombrie 2015 12:25
  46.97.57.***
  LUCRARE MARCA MARIUS STAN!!!
  8
  10
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Luni, 12 Octombrie 2015 11:46
  109.103.134.***
  Pentru V probabil un admirator al geniului primarului.Nu am facut nicio referire la fostii primari care nici ei nu pot fi apreciati ,insa trebuie spus ca si ei si altii din trecut nu au avut vocatia demolarii si distrugerii cu orice pret fara a construi ceva la loc.Stan a fost ales primar pentru ca a promis multe si nu vreau sa fac acum inventarul lor pentru ca va avea cine in viitoarea campanie electorala ,dar chiar asa sa sfidezi un oras intreg cu fantasmagorii gen tunel,stadion si ma opresc aici iar sa crezi ca galatenii pot fi driblati usor este o prostie fara margini chiar daca platesti pentru manipulare si indulcirea imaginii.
  9
  9
  Raportează
 • postat de v
  Luni, 12 Octombrie 2015 11:13
  109.166.133.***
  @Sandu: sa inteleg ca pe vremea lui durbaca sau a lui nicolae orasul a prosperat ?! De ce vedeti doar paiul din ochiul lui stanica ???? 99% din problemele acestui oras sint dinainte de 2008 !
  8
  13
  Raportează
 • postat de satul de jeguri
  Luni, 12 Octombrie 2015 11:05
  5.13.130.***
  Se pare ca in acest cartiet art.16 alin.1 din Constitutia Romaniei nu se aplics...aici sunt multi mai presus de lege...si cei care au aceste cosnelii si cei cu dughenele de pe trotuare. Dar dc nu ati fotografiat si zecile de garaje din parcarea blocului R 5?? Acolo aceste dughene ocupa o parcare publica...sa inteleg ca unul de la Viata Libera are garaj acolo? Mi.e scarba de oamenii din orasul asta comunist...
  2
  7
  Raportează
 • postat de Sandu.
  Luni, 12 Octombrie 2015 10:38
  109.103.134.***
  Ce au facut americanii la Hirosima a realizat si actualul primar cu mai putine cheltuieli de cercetare intr/o zona care ,chiar daca nu speria Parisul nu merita in niciun caz cum arata in prezent.Pentru aceasta mizerie d/l Stan poate sa fie sigur ca nu va lua voturile locuitorilor zonei si a celor a caror copii invata la scoala amintita in articol dar nu locuiesc aici.De taiat copacii am observat ca in actualul mandat a fost depasit planul pe mai multe cincinale,insa de plantat probabil o vor face altii.Orasul nostru are parte de cea mai neagra perioada din istoria sa cu exceptia timpurilor cand epidemiile de holera si ciuma pe care le aduceau marinarii straini distrugeau multe vieti omenesti.Sa fim totusi bucurosi ca actuala ciuma nu distruge oare decat orasul...
  11
  9
  Raportează
 • postat de 2Du
  Luni, 12 Octombrie 2015 09:46
  194.105.20.***
  Stie cineva adresa de email/nr Telefon unde se pot sesiza masinile abandonate la Primarie? Niciodata nu reusesc sa aflu informatii utile din articolele astea, doar naratie.. ca la scoala.
  1
  12
  Raportează
 • postat de nemulțumiți pe prostia lor
  Luni, 12 Octombrie 2015 09:17
  82.137.14.***
  Aceleasi subiecte repetate ....Parca nu stiti motivul pentru care nu au început lucrările acolo...Nemulțumiții mai bine s-ar lua de proprietarii cotetelor pentru ca din cauza lor se întârzie lucrările acolo...Acolo e lumea mai cu mot decât in alte cartiere...
  5
  16
  Raportează
 • postat de v
  Luni, 12 Octombrie 2015 08:46
  213.218.53.***
  Locatarii "nemultumiti" ori sint prosti ori sint cretini: discutia asta e mai veche de 1 an si toata lumea stie situatia garajelor de la ancora unde au aparut peste noapte "propritari" de cosmelii cu rol de magazie pentru varza si muraturi !
  6
  19
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Luni, 12 Octombrie 2015 08:37
  91.208.234.***
  "Dacă, în alte zone ale oraşului, problema garajelor a fost rezolvată, în locul acestora răsărind parcuri şi parcări (de exemplu, zona Colegiului Economic Virgil Madgearu, zona restaurantului Doi Cocoşi etc)".

  In zona restaurantului Doi Cocosi, in locul garajelor n-a rasarit nimic. Parcarea existenta e cea facuta acum 8-9 ani, locul de joaca e facut pe locul fostului loc de joaca.
  11
  8
  Raportează
 • postat de G-Man
  Luni, 12 Octombrie 2015 08:15
  5.2.209.***
  e foarte bine ca se misca lucruri prin Galati, ca se darama garaje si se refac strazi dar fratilor, toate se misca in ritm de melc obosit! Incet si foarte incet de parca lumea toata in Galati ar mergi doar la relanti!
  Mai cu talent domnu primar nu tre sa astepti sa se terminne un proiect in `n`spe ani ca sa te apuci de altul ca sunt al naibii de multe de facut si ne apuca apocalipsa pana ajungem si noi, galatenii, la un liman!
  5
  22
  Raportează
 • postat de Noul tunel din Noul Galati
  Luni, 12 Octombrie 2015 00:21
  79.140.205.***
  Un oras dupa chipul si asemanarea lui Stan,grotesc....restul e can can :))))))))))))).Cat despre Stan chiar mai crede cineva ca omul asta e capabil sa faca ceva in minunatul catun Galati ????Ca in Liga lu Mitica,dupa noi potopul :))))))))))))
  26
  24
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.