Deputații ruși, îndemnați „să pună mâna pe mitralieră”

Deputații ruși, îndemnați „să pună mâna pe mitralieră”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fondatorul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, supranumit "bucătarul lui Putin", le-a cerut deputaților din Duma de Stat "să se strângă grămadă" și să conducă unități în luptă sau, dacă nu au calități de lideri, "să pună mâna pe mitralieră sau măcar pe lopată" și să meargă la război.

Apelul lui Prigojin către aleșii din camera inferioară a Parlamentului rus, Duma de Stat, a fost publicat de serviciul de presă al companiei sale, Concord. "Acum este nevoie să ne consolidăm societatea. Acei oameni care vorbesc de ani întregi de la pupitru (parlamentarii - n.r.) trebuie să înceapă să facă ceva. Unde sunt comuniștii strâns uniți din Partidul Comunist al Federației Ruse, unde este Partidul Liberal Democrat, căruia îi pasă de Rusia și care, rămas fără Jirinovski, vedem cu toții că s-a transformat într-un circ? Nu mai vorbesc de Partidul Patria, pe care l-am susținut prostește la un moment dat, sperând că acolo se formează patrioți adevărați. (...) Prin urmare, le cer domnilor «aleși» să se strângă grămadă și să conducă unități cum sunt cele ale Wagner. Iar cei care nu au calități organizatorice, să pună mâna pe mitralieră sau măcar pe lopată. Acesta este beneficiul real. Aceasta este adevărata slujire a patriei-mamă", le-a transmis Prigojin depuțaților ruși.

Evgheni Prigojin este din ce în ce mai vocal împotriva conducerii armatei ruse și a ministrului Apărării, Serghei Șoigu, căruia ar vrea să-i ia locul, potrivit mai multor surse.

Citit 908 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2022 16:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.