Noi documente clasificate privind războiul din Ucraina

Noi documente clasificate privind războiul din Ucraina
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un nou lot de documente clasificate care par să detalieze secrete de securitate naţională ale SUA pe dosare ce merg de la Ucraina şi Orientul Mijlociu până la China, a apărut la sfârșitul săptămânii trecute pe site-urile de socializare, conform New York Times, informează Reuters.

Pentagonul a refuzat să comenteze autenticitatea documentelor.

O scurgere anterioară de documente militare clasificate postate pe reţelele de socializare a oferit informaţii parţiale referitoare la situaţia războiului din Ucraina. Oficialii americani au declarat vineri că la originea acestei scurgeri se află Rusia. Lotul iniţial, care a circulat pe Twitter şi Telegram, datat 1 martie, conţinea documente clasificate ca "Secrete" şi "Top Secrete". Moscova nu a comentat imediat.

Rusia sau elemente pro-ruse se află probabil în spatele scurgerii mai multor documente clasificate militare americane postate pe reţelele de socializare, care oferă o imagine parţială, din urmă cu o lună, a războiului din Ucraina, au declarat vineri trei oficiali americani pentru Reuters.

Un oficial prezidenţial ucrainean a declarat vineri că scurgerea de documente conţine o "cantitate foarte mare de informaţii fictive" şi arată ca o operaţiune rusă de dezinformare menită să semene îndoieli despre contraofensiva planificată a Ucrainei. "Acestea sunt doar elemente standard ale jocurilor operaţionale ale serviciilor de informaţii ruseşti. Şi nimic mai mult", a spus Mihailo Podoliak, consilier al şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, într-o declaraţie scrisă.

Citit 545 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Aprilie 2023 07:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.