Proiecte de eficiență energetică, la Berești

Proiecte de eficiență energetică, la Berești
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Asocierea dintre călărășenii de la Donau Termo SRL și firma constănțeană Joyzable SRL a depus oferte la Berești pentru proiectarea și execuția lucrărilor de creștere a eficienței energetice la unitățile de învățământ din oraș.

Este vorba despre două contracte distincte, primul în valoare de 3,51 milioane de lei, destinat investițiilor programate la școală și la grădiniță, iar cel de-al doilea se referă la Liceul Tehnologic "Paul Bujor" din oraș, acesta fiind estimat la aproximativ 2,55 milioane de lei.

Per total, discutăm despre două proiecte ce totalizează peste 6 milioane de lei, cu finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Autoritatea contractantă a stabilit drept criteriu de atribuire pentru cele două proceduri simplificate "cel mai bun raport calitate-preț", cu o pondere de 70% rezervată componentei financiare.

Pe de altă parte, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, alte oferte nu există, astfel încât "propunerile" de mai sus ar fi intrat deja în etapa de evaluare, vreme de trei săptămâni.

Revenind la investițiile propriu-zise, acestea sunt necesare pentru sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, prin gestionarea inteligentă a energiei și utilizarea resurselor regenerabile. Totodată, se urmărește adaptarea clădirilor la standardele și normativele în vigoare din punct de vedere al siguranței în exploatare.

Citit 5801 ori Ultima modificare Luni, 17 Iulie 2023 11:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.