Calendar rural / Târguri şi evenimente agricole

Calendar rural / Târguri şi evenimente agricole
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi va fi târg la Braniştea şi Vârlezi, iar miercuri, la Fundeni şi Schela. Joi se organizează târg la Tecuci, Vlădeşti şi Nămoloasa. Vinerea este târg la Jorăşti, iar sâmbătă la Tudor Vladimirescu, Slobozia-Conachi, Rădeşti şi Frumuşiţa. Duminică sunt tot patru târguri: la Drăguşeni, Măstăcani, Pechea şi Cudalbi. Nicoreştiul are piaţă mare de gros, deschisă în toate zilele săptămânii. La fel şi Cosmeştiul, în imediata apropiere a pieţei în curs de amenajare.

Evenimente naţionale

Dacian Cioloş, comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, va participa la conferinţa Mediafax Talks about Agriculture, ediţia a IX-a, care va avea loc astăzi, 26 septembrie, în Bucureşti, la hotelul Radisson Blu. Cioloş va deschide dezbaterile cu o prezentare a prevederilor noii Politici Agricole Comune şi cu beneficiile acesteia pentru agricultorii români. La dezbateri sunt invitaţi oficialii Ministerului Agriculturii şi toţi cei care îşi defăşoară activitatea şi au legătură cu sectorul agricol. Evenimentul va reuni peste 200 de participanţi.

Federaţia Oierilor de Munte din România împreună cu Asociaţia Crescătorilor de Ovine şi Ecvine Braşov organizează „Festivalul Oierilor”. În cadrul festivalului se va desfăşura şi târgul de produse tradiţionale, ediţia a V-a. Manifestarea va avea loc în perioada 27-29 septembrie 2013, la Tohanul Nou Tabără - Bran.

Un grup de experţi animat de Camera Franceză de Comerţ, Industrie şi Agricultură din România, în parteneriat cu Ambasada Franţei la Bucureşti, propun autorităţilor române un set de măsuri de dinamizare a sectorului agricol şi agro-alimentar românesc. Rezultatul va fi sintetizat într-o „Carte Albă a Agriculturii în România”, care va fi lansată pe data de 31 octombrie 2013.

Citit 865 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Septembrie 2013 17:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.