Alegem banii sau mediul curat?
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Alegem banii sau mediul curat?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

E bine să avem economie dezvoltată sau e şi mai bine să fim sănătoşi şi să trăim până la adânci bătrâneţi? În pagina noastră de astăzi v-am prezentat două realităţi. Prima este cea a industriei extractive care ia amploare şi care vine cu bani pentru susţinerea comunităţilor şi pentru diminuarea efectelor poluării. Planul secund este rezervat oamenilor care şi-au trăit tinereţea în vremuri demult apuse, în care poluarea aproape că nu exista, şi au ajuns, astfel, centenari.

Ce să alegem, deci? Banii sau aerul curat, sănătatea şi viaţa potenţial mai lungă? Iată ce ne-au spus gălăţenii.

„Dacă ar fi după mine, ar trebui să alegem şi banii care vin în bugete, dar şi sănătatea noastră, că e şi ea foarte importantă. Dacă nu le putem alege pe amândouă, să alegem banii, spun. Cu bani putem face orice, în ziua de astăzi, chiar şi aer curat. Cât despre sănătate, ştiu şi eu…”, ne-a declarat domnul Traian, în vârstă de 75 de ani (foto).

„Eu aş alege aerul curat, indiferent de situaţie. Chiar dacă avem mai puţin bani sau chiar dacă ne dezvoltăm mai greu, oricum am putea găsi alte soluţii. Noi, familia, încercăm să fugim cât mai departe de oraş şi de poluare. Sănătatea este, de departe, cea mai importantă”, ne-a declarat Eugenia, în vârstă de 31 de ani.

„Păi, dacă putem noi să alegem, cred că cel mai bine ar fi să alegem mediul curat. Uitaţi-vă în jur, la cât de mulţi oameni bolnavi sunt printre noi şi cărora nimeni nu le mai poate reda sănătatea pe care şi-au pierdut-o. Aerul şi mediul curat sunt cele mai importante. Bani? Păi poate ne vom descurca în aşa fel încât să facem bani din altă parte, nu?” este de părere doamna Denisa, în vârstă de 66 de ani.

Citit 1321 ori Ultima modificare Marți, 27 Mai 2014 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.