SCANDAL la coada pentru subvenţie! APIA Galaţi, ACUZATĂ de lipsă de comunicare (FOTO)
Foto: Foto: Gabriel Kolbay

SCANDAL la coada pentru subvenţie! APIA Galaţi, ACUZATĂ de lipsă de comunicare (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 150 de fermieri s-au adunat, ieri dimineaţă, la sediul Agenţiei de plăţi şi Intervenţii în Agricultură Galaţi pentru a-şi depune dosarele necesare încasării subvenţiei pentru animalele pe care le cresc. Unii dintre oameni s-au plâns că abia aseară târziu au aflat, de la televizor, că s-a prelungit termenul de depunere a dosarelor până pe 20 iunie şi că – nepărându-li-se credibilă o ştire de ultimă oră – au venit să-şi depună dosarele şi să se asigure că nu depăşesc termenul final al sesiunii care era, iniţial, astăzi, 30 mai.

„Eu vin pentru cinci animale la Galaţi tocmai din Cuca. Întâi te duci să-ţi semneze asociaţia de fermieri, apoi vii aici şi stai cu zilele. Pe mine nu m-a anunţat nimeni de nicio prelungire”, ne-a spus Ion Dinu, de 61 de ani.

„Nu s-a afişat nimic, nicăieri, până acum. Acum s-a pus un afiş aici, pe uşă, dar până acum. Uitaţi-vă, s-a făcut listă, iar eu sunt pe poziţia 102, deşi am venit dis-de-dimineaţă”, spune Hristache Jalbă, din Tuluceşti. Per total, pe listă erau aproape 200 de fermieri, dintre care intraseră, ieri la prânz, vreo 50, susţineau agricultorii gălăţeni. Rând pe rând, fermieri din Bereşti, Tudor Vladimirescu şi alte comune din judeţ se plâng că vin aici cu noaptea-n cap, ba mai şi stau până la finele programului şi apoi pleacă acasă fără să-şi fi rezolvat problema, fiind nevoiţi să revină a doua zi.

Directorul-adjunct al APIA Galaţi, ing. Ionel Nicula, spune că personalul face toate eforturile posibile şi că situaţia se va regla în cel mai scurt timp.

„A apărut acest ordin de ministru cu prelungirea termenului de depunere cam pe ultima sută de metri. I-am informat pe toţi medicii veterinari din judeţ, care i-au anunţat şi pe fermieri. Oricum, noi nu plecăm de aici decât când am rezolvat şi problema ultimului fermier venit să-şi depună dosarul. Uneori mai avem probleme cu softul, mai lucrăm pe modemuri în situaţii de excepţie, dar oricum depunem toate eforturile necesare. Aici, fiecare departament are treaba şi pregătirea sa, aşa că nu putem lua un om din alt departament să-l trimitem acolo unde se depun cererile”, ne-a declarat Ionel Nicula.

CITEŞTE ŞI:

Interviu cu Alexandru Sîntion, director-executiv al APIA Galaţi: "Cine înşeală statul, trei ani nu mai vede subvenţie!"

 

Citit 2998 ori Ultima modificare Joi, 05 Iunie 2014 16:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.