E GREU să ÎNTREŢII un CĂMIN DE BĂTRÂNI, spun primarii

E GREU să ÎNTREŢII un CĂMIN DE BĂTRÂNI, spun primarii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cauză că oameni bătrâni, bolnavi şi singuri sunt în fiecare sat, câte un azil ar trebui să existe în fiecare comună. Din păcate, prea puţini sunt primarii care se ocupă. Iar cei care o fac, au mari bătăi de cap.

„La noi în comună am inaugurat în toamnă chiar un azil privat, al unor tineri veniţi din Irlanda. Din păcate, nu se ocupau decât vreo 10 locuri din cele 27, şi acelea cu oameni foarte grav bolnavi, care necesitau îngrijire permanentă. Aşa că investitorii păstrează, la acest moment, investiţia ca pe una de perspectivă. S-au reîntors în Irlanda, momentan. Condiţiile sunt foarte bune şi, din punct de vedere preţ-calitate, costul per persoană vârstnică nu e mare. Totuşi, noi nu suntem în Irlanda. Aici oamenii sunt săraci. Poate pe viitor lucrurile vor evolua”, ne-a declarat primăriţa comunei Vânători, Sicuţa Murgu (foto).

„Noi avem un astfel de centru, dar vă spun că este foarte greu pentru o comună săracă să facă faţă unor cheltuieli de acest gen. Sigur, ne ajută mult Crucea Roşie, mai multe organizaţii non-guvernamentale, persoane fizice care vin cu donaţii şi aşa mai departe. Grosul cheltuielii rămâne, însă, în sarcina Consiliului Local. Sunt, însă, de părere că aşa ceva ar trebuie să existe în fiecare comună. Dacă nu ne-am mai strădui şi am închide centrul de la noi, spre exemplu, gândiţi-vă că i-am condamna la moarte pe acei oameni, fără doar şi poate. Nu mai au pe nimeni şi nici puterea să se îngrijească. Cum putem, trebuie să îi ajutăm…”, ne-a declarat primarul comunei Măstăcani, Ilie Dănuţ.

„Noi avem chiar planuri de extindere a căminului din comună. Trebuie, însă, să aşteptăm posibilitatea de a depune un nou proiect european, din cauza faptului că, de la bugetul local, nu ne permitem să facem asemenea cheltuieli. Cheltuielile de întreţinere ale actualului cămin le susţinem de la bugetul local. E mai greu sau mai uşor în funcţie de mărimea comunei şi de cât de bogată este. Noi supravieţuim”, ne-a declarat primarul comunei Scînteieşti, Ghiorghe Bute.

CITEŞTE ŞI: Care sunt problemele primarilor din județul Galați cu infrastructura, la inundaţii

Citit 2583 ori Ultima modificare Marți, 24 Iunie 2014 20:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.