PIEŢELE se aşteaptă la un PROFIT MULT MAI MIC, în anii care vin

PIEŢELE se aşteaptă la un PROFIT MULT MAI MIC, în anii care vin

Foto "Viaţa liberă", arhivă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA Galaţi preconizează că, în acest an, va rămâne cu un profit de cinci ori mai mic decât în 2014. Iar profit mai mic înseamnă şi o sumă mai mică virată către bugetul local, sub formă de dividende. Mai exact, Pieţele au raportat un profit de 963.000 de lei pentru anul trecut, în vreme ce, pentru 2015, estimarea ajunge la doar 195.000 de lei profit. Potrivit estimărilor Administraţiei Pieţelor, în 2016 şi 2017, profitul este estimat la 197.000 lei, respectiv, 201.000 lei.

Pentru 2014, Administraţia Pieţelor plăteşte dividende în sumă de 458.000 lei, în vreme ce, în acest an, suma ar putea să nu depăşească 93.000 lei. Pentru 2016 şi 2017, sumele de plată, ca dividende, au fost estimate la 93.000 lei, respectiv, 96.000 lei.

"Anul trecut, am încasat penalităţi de întârziere în sumă mai mare decât de obicei şi acesta este unul din motivele pentru care s-a obţinut un profit mare. În acest an, nu ne aşteptăm, momentan, să ne intre sume similare, astfel că nici profitul estimat nu e la fel de mare ca în 2014", a precizat Eugen Zaharia, directorul-executiv al SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare SA.

Scopul activităţii Administraţiei Pieţelor, societate edilitară al cărei acţionar este Consiliul Local, nu este obţinerea de profit, ci îmbunătăţirea serviciilor oferite comercianţilor şi, implicit, clienţilor acestora.


CITEŞTE ŞI: Cum putem recunoaşte adevăratele PRODUSE de la ŢĂRANI în PIEŢE

Citit 1603 ori Ultima modificare Luni, 16 Februarie 2015 17:45

4 comentarii

 • postat de ... Miercuri, 18 Februarie 2015 04:06 5.13.169.*** Link la comentariu
  1
  10

  Daca vrei sa-ti deschizi o taraba cu legume-fructe trebuie sa platesti enorm,vreo 5 milioane pt o taraba lunar,nu mai zic daca vrei sa iei doua tarabe ca se dubleaza cheltuielile.Asta pt ca idiotii care au condus orasul asta au demolat vechile piete si au facut ditamai "mausoleurile",cat Casa Poporului,care necesita cheltuieli mari cu intretinerea,caldura,personalul,etc.Bineinteles ca s-au furat bani,supraevaluinduse costurile constructiei.In tari mult mai civilizate ca RO am vazut ca sant piete normale,cum erau la noi pe vremea comunismului,doar noi ne-am gasit mai cu 4 c.... si am construit aceste enormitati.Iar acum,din cauza ieftinirii produselor la supermarket,o sa fie in pericol sa dea faliment,daca nu micsoreaza urgent preturile.Dar nu pot nici tarabagii sa micsoreze preturile daca nu micsoreaza si administratorul pietei chiria la taraba,e un lant care a creeat suprapret ani intregi,mai ales cand "economia duduia".Dar uite ca e buna si criza la ceva,macar micsoreaza preturile la produse.

  Raportează
 • postat de Piețele volante sunt mai puțin costisitoare și mai ales dacă se lucrează în asociație, centralizat ca organizare între piețari. Marți, 17 Februarie 2015 21:03 178.138.63.*** Link la comentariu
  2
  8

  Mă uitam la italieni cum piețarii lor vând la jumătate de preț față de supermarketuri...ei nu au piețe de tip mausoleu, mari consumatoare de energie, întreținere greoaie și scumpă. Am văzut că apar ca puricii între blocuri, prin parcări de regulă, ori având loc bine stabilit sau în locul mașinilor ce pleacă cu pasagerii la muncă și deschid piețe volante cu de toate, în general rădăcinoase, fructe, legume, verdeață proaspătă, pește în gheață rasă, cantități destul de mare. Vin cu rulote, microbuze....au program scurt, de la 8 la 15, apoi strâng, mătură și -pleacă la un depozit al lor, cum ar fi cel de la Patinoar, toți lucrează în asociație și împart câștigul frățește...totul este organizat în asociație, centralizat organizat și sunt ca piricii între blocuri. Eliberează locul pentru veni mașinile în parcare....plătesc locul de parcare la fel cum plătesc mașinile ca la parcomat, la oră, ba mai împarte și cu cel ce are mașina parcată jumătate, jumătate la înțelegere. Am uitat, ei variază prețurile chiar la oră, funcție de vânzare și puterea de cumpărare a zonei de desfacere. Aprovizionarea o fac alții la locul lor de depozitare funcție de cerere, oameni care aleargă noaptea cu mașina și la 6 vin cu mașinile exact cu marfa ce se vinde., cei de la depozit făcând stocul și necesarul de marfă funcție de vânzare. Dimineață piețele pleacă cu un preț scăzut, puturoșii dormind, apoi sar brusc prețul pe la prânz și aproape de închidere, cam cu o oră înjumătățesc prețul, mai ales la marfa alterabilă...așa este și la bulgari în piață. Totă treaba se plătește direct la primăria orașului, sectoristul verificând actele, dar nu-i belea, sunt ai cartierului, în familie.

  Raportează
 • postat de i Marți, 17 Februarie 2015 19:34 82.137.15.*** Link la comentariu
  1
  11

  Pai cum pot eu sa vand mai ieftin ca in supermarkat daca domnu Zaharia incaseaza vreo 20 de salarii minime pe economie?
  Cum pot eu sa vand mai ieftin ca supermarketul cand pentru o panarama de taraba platesc 100lei metru patrat?
  IAr vanzarea este de vreo 100 de ori mai mica ca la supermarkat, si fara conditii.
  Adica iarna imi ingheata marfa, iar vara se strica ca este prea cald, pe cand in supermarket, ai conditii?
  Asa ca administratia pietelor sa adune bisnitarii care vand pe langa piata si le dau spaga la administratori, daca doresc profit.
  Sa mai taie din salariile directorilor, ca nu transpira deloc.
  Administratorii sa de-a tichete, nu sa plece cu sacosele pline.
  Spaga este cuvantul de ordine la administratia pietelor galati.  SPAGA face LEGEA. Toata vara poitistii comunitari au carat pepeni cot la cot cu baietii de la sectie. asa ca nu ne mai amagiti domnu zaharia.

  Raportează
 • postat de Tarabagii trebuie să de mai jos prețurile față de supermarket, dacă vor să-și recâștige clienții, cum era odinioară. Marți, 17 Februarie 2015 19:10 178.138.63.*** Link la comentariu
  2
  8

  Atât timp cât prețurile de la tarabă sunt la fel sau mai rău, mai mari față de supermarket, nu vor reuși să rămână pe piață...de exemplu la rădăcinoase, fructe, ouă, miere de albine și altele supermarketul țin prețuri mai bune, dar este pozitiv și au un bun preț față de supermarket, unele produse de brânză, carne de porc câteodată, pulpe de pasăre cu spată, carne tocată....în rest nu găsești mai ieftin pe piață nimic. Deci cumpărăturile le fac la orientare, este simplu.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.