UPDATE. Tasare apărută pe strada Tudor Vladimirescu. Imobile afectate
Foto: Monica Zanet

UPDATE. Tasare apărută pe strada Tudor Vladimirescu. Imobile afectate
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

UPDATE - Primăria Municipiului Galaţi a anunţat demararea a trei expertize pe strada Tudor Vladimirescu, în zona afectată de tasare. „O expertiză va fi efectuată de către un expert desemnat de către SC Apă Canal SA, la reţelele purtătoare de fluide, iar două expertize – geotehnică şi de structură şi rezistenţă a imobilelor – vor fi realizate la comanda Primăriei municipiului Galaţi. Aceste expertize vor fi demarate în cursul zilei de astăzi (vineri – n.r.)”, a anunţat Primăria municipiului Galaţi, într-un comunicat de presă.

Misterul denivelării de pe strada Tudor Vladimirescu. Tasare provocată de o avarie gospodărească [detalii]


O tasare apărută pe strada Tudor Vladimirescu a afectat patru imobile situate în zonă. Lăsarea terenului a dus la apariţia unor fisuri în pereţii clădirilor afectate. „Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, în regim de urgenţă, o primă măsură, respectiv izolarea perimetrului afectat de tasare şi monitorizarea zonei afectate”, se arată într-un comunicat transmis de Primăria municipiului Galaţi.

De asemenea, autorităţile locale au anunţat că au solicitat Direcţiei de Asistenţă Socială demararea unei anchete sociale pentru a se vedea câte familii locuiesc în imobilele afectate de tasare. Strada Tudor Vladimirescu este situată în Vadu Ungurului, între strada Domnească şi strada Lacului.

Această tasare se adaugă unei lungi serii de accidente de teren (tasări, surpări, denivelări) care afectează Galaţiul. Spre exemplu, o tasare apărută în luna februarie a.c. pe strada Basarabiei, în zona staţiei Poşta Veche, a dus la oprirea circulaţiei pe această porţiune a străzii. Nici în prezent tramvaiele nu pot circula pe aici.

Citit 5154 ori Ultima modificare Luni, 06 Mai 2019 11:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.