Vom avea 50 de medici şcoliţi la Galaţi

Vom avea 50 de medici şcoliţi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu toţii vor beneficia de noul sistem de rezidenţiat, organizat după modelul austriac *

În anul 2010, Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi va da prima sa promoţie. Potrivit decanului facultăţii, prof. dr. Aurel Nechita (FOTO), vom avea circa 50 de medici buni.

După absolvire, medicii vor beneficia şi de noul sistem de rezidenţiat, care intră în vigoare din toamnă.

„Bineînţeles va fi o formă naţională a examenului - cum e spre exemplu bacalaureatul - cu subiecte elaborate de o comisei naţională. Important este şi că am introdus sistemul austriac. Adică oricine are o diplomă de medicină intră automat în rezidenţiat pentru a obţine dreptul de liberă practică”.

„Pentru că, în prezent, medicul, atunci când îşi termină studiile de licenţă, n-are dreptul de liberă practică. Şi-atunci îţi pui următoarea întrebare:  dacă statul tot a investit bani în el 6 ani, nu e mai bine să mai investească încă 3 ani, dar să ştie că acel absolvent practică medicina? În momentul de faţă peste 1.200 de medici nu profesează pentru că n-au intrat în rezidenţiat”.

„Evident, cine va dori va da examen pentru specialităţi. Dar dacă nu va reuşi, se va întoarce la acest stagiu modular de trei ani de rezidenţiat, destinat medicilor în medicină generală”, a precizat prof. dr. Nechita, în cadrul unui interviu acordat „Vieţii libere”, în această toamnă.

Citit 1106 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.