Simulare benevolă la bac

Simulare benevolă la bac
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mâine, 3.000 de elevi gălăţeni de clasa a XII-a vor participa la simularea probei de competenţe digitale. Testarea va fi organizată de fiecare liceu şi grup şcolar în parte.

Astfel, o comisie de examen se va constitui în toate cele 30 de instituţii de învăţământ de acest tip din judeţul Galaţi.

Simularea costă într-o probă practică pe calculator, care va dura 90 de minute.

Condiţiile de examen vor fi similare celor de la proba propriu-zisă: subiectele vor fi transmise de minister, elevii vor fi supravegheaţi de profesori-asistenţi de la altă disciplină decât informatica, iar lucrările lor practice vor fi corectate de cadre didactice de specialitate din şcoală.

Două tranşe

Simularea se va realiza în două tranşe. De la ora 13,00 va intra în laboratoarele de informatică prima serie de 1446 de elevi, adică exact numărul de calculatoare existente în liceele gălăţene.

De la ora 15,30 intră la examen altă serie de liceeni. Inspectorul şcolar general adjunct Laura Marin ne-a declarat că elevii participanţi la simularea cu subiecte de la minister s-au oferit benevol.

Cei care nu iau parte la această probă vor avea posibilitatea să-şi testeze abilităţile de utilizare a calculatorului în simulările organizate de şcoli în zilele de joi şi vineri. De data aceasta, examinările nu vor mai fi coordonate de la nivelul ministerului.

Proba de simulare urmăreşte atât testarea nivelului de cunoştinţe deţinut de elevi, cât şi probarea sistemul de transmitere a informaţiilor către şcoli. Examenul propriu-zis de competenţe digitale se va desfăşura pe parcursul a zece zile, între 19 şi 29 aprilie.

Citit 779 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.