Putem fi despăgubiţi dacă ne-am stricat maşina într-o groapă?

Putem fi despăgubiţi dacă ne-am stricat maşina într-o groapă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De curând am citit un articol pe internet care preciza că în cazul în care un şofer şi-a avariat maşina într-o groapă nesemnalizată corespunzător, poate apela la firma de asigurări unde are încheiată poliţa RCA pentru a fi despăgubit.

Atenţie: este vorba de asigurarea obligatorie. Tot în articol se afirma că societatea de asigurări urmează să înceapă demersurile de recuperare a banilor de la regia de drumuri sau de la primăria unde s-a petrecut evenimentul. 

Nu mai e nevoie să spun că situaţia prezentată mi s-a părut cel puţin utopică pentru ţara noastră.

Deşi dacă lucrurile ar sta aşa, primăriile nu ar mai lasă gropile, pardon, craterele, să se înmulţească atât de tare, pentru că neglijenţa ar fi mai costisitoare pentru bugetul local decât reparaţia  gropilor.

Dar, revenind la problema cu firmele de asigurări, în urma unei documentări la câteva societăţi din Galaţi, mi s-au confirmat îndoielile. Nici vorbă de astfel de despăgubiri numai în baza unei asigurări RCA!

Asigurarea obligatorie este prin definiţie o asigurare care acordă despăgubirile pentru prejudiciile cauzate de către asiguraţii RCA terţelor persoane păgubite prin accidente de vehicule.

Chiar şi în cazul în care există o asigurare CASCO, procedura de despăgubire este greoaie, dar în această situaţie există o urmă de speranţă. 

Concluzia e că, dacă nu avem asigurare CASCO, şansele de a fi despăgubiţi în cazul în care ne-am avariat maşina într-o groapă sunt nule. 

Acest lucru ar trebui să ne sperie cel mai tare pe noi, gălăţenii, pentru că am trecut pe locul întâi în topul gropilor cu acea minunăţie de pe Faleză. Apropo, vă invit să vă spuneţi  părerea:  Când credeţi că va fi reparată acea groapă?

Citit 1153 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.