O femeie fără adăpost a născut azi dimineaţă în Cimitirul Eternitatea

O femeie fără adăpost a născut azi dimineaţă în Cimitirul Eternitatea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Imediat după naştere, câinii au înconjurat-o pe tânăra mamă şi i-au mâncat placenta, potrivit unui angajat al cimitirului *

Ionica, o femeie de 27 de ani din Cuca, a născut astăzi, în jurul orei 5.00, în Cimitirul Eternitatea, o fată de 3,300 kilograme. Ea ne-a povestit că locuia printre morminte de circa 3 luni.

Ionica susţine că a fost alungată de acasă, mai întâi de părinţii din Cuca, apoi şi de tatăl celor doi copii ai ei (fetiţa venită pe lume azi dimineaţă şi un băiat de 3 ani). Ziua, tânăra cerşea mâncare, iar noaptea se adăpostea pe nişte bănci din apropierea aleii principale a cimitirului.

De dimineaţă, a găsit-o personalul cimitirului. „Veniseră, în jurul ei, câinii care i-au mâncat placenta”, ne spune Eugen Bodea, care lucra, azi dimineaţă, la Eternitatea. Angajaţii au sesizat Ambulanţa, la numărul 112.

Acum femeia este internată la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Buna Vestire”. Potrivit directorului medical al instituţiei, dr. Liliana Docan (FOTO 2 - stânga, alături de Ionica),  mama şi copilul sunt în stare bună.

Ionica plânge atunci când ne povesteşte, aducându-şi aminte cât de grele au fost vremurile pe care le-a trăit şi întrebându-se probabil, ce o aşteaptă de aici înainte. 

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Tania Calcan, ne-a informat că, atât timp cât mama doreşte să îşi păstreze fata, li se va găsi loc într-un centru maternal.

Citit 1819 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.