Consult cu programare la medicul de familie şi la specialist

Consult cu programare la medicul de familie şi la specialist
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trebuie să vă anunţaţi vizita la cabinetul medical cu minim 24 de ore înainte *

E lege: dacă doriţi un consult la cabinetul medicului de familie sau la cel al medicului specialist, în ambulatoriul de specialitate, trebuie să vă faceţi o programare cu cel puţin 24 de ore înainte.

De altfel, ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla, anunţase încă din cursul săptămânilor trecute că se lucrează la un ordin de ministru care, odată adoptat, va reglementa sistemul de programări la consult.

„Responsabilizarea pacientului”

„Zilele trecute a fost publicat în Monitorul Oficial un ordin emis de către Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) prin care pacienţii sunt, într-un fel, responsabilizaţi. Aceştia trebuie să îşi programeze consultul, atât la medicul de familie, cât şi la cel din ambulatoriul de specialitate, cu cel puţin 24 de ore înainte de data pentru care solicită servicii medicale”.

„Aceste măsuri nu reprezintă o îngrădire a accesului la servicii medicale pentru că urgenţele medico-chirurgicale se rezolvă fără o programare prealabilă. În cazul în care apar situaţii neprevăzute, iar pacientul sau medicul nu pot respecta programarea iniţială, se va recurge la o reprogramare a consultaţie”, a precizat directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Aşa cum apreciam şi într-una dintre ediţiile trecute ale „Vieţii libere”, noi considerăm că sistemul de programări le-ar putea, totuşi,  îngreuna viaţa vârstnicilor care nu au pe nimeni care să îi ocrotească şi care, din motive obiective, nu se pot programa telefonic la consult.  Şi nici nu pot face prea multe drumuri la cabinet. Probabil, că în astfel de cazuri, s-ar putea face câteva mici excepţii…

Citit 810 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.