Kiwanis aduce noroc

Kiwanis aduce noroc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De 13 ani, Clubul Kiwanis Galaţi împarte bucurii tinerilor talentaţi, inteligenţi şi conştiincioşi. Peste 300 de elevi gălăţeni, deveniţi bursieri Kiwanis, au găsit susţinere ca să se împlinească profesional şi să-şi ducă visele mai departe. Niciunul nu şi-a dezamăgit binefăcătorii.

În acest an, alţi 20 de elevi de liceu, dar şi de gimnaziu, stau sub semnul norocului Kiwanis. Săptămâna aceasta, clubul select al doamnelor kiwaniene le-a acordat tinerilor bursa lunară în valoare de 100 de lei chiar la redacţia „Vieţii libere”.

„Şi anul acesta, printre bursieri se regăsesc mulţi tineri artişti talentaţi, în special de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, elevi care se remarcă la concursuri”, ne-a spus doamna Viorica Sandu, care va ocupa funcţia de preşedinte al clubului gălăţean în anul 2010 – 2011.

Roxana Istrate, elevă în clasa a XI-a, la Liceul de Artă, este una dintre bursierele selectate pentru 2010, pentru al doilea an consecutiv. Ea se laudă cu numerose participări şi distincţii la concursile de grafică, din ţară şi din străinătate, şi îşi doreşte să se specializeze în grafică publicitară.

Denisa Sava este preşedinta Consiliului Elevilor din Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” şi obţine bursa pentru al treilea an consecutiv. Au recomandat-o implicarea în concursurile educaţionale naţionale şi pasiunea pentru istorie.

Elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, Mariana Mangalea are performanţe în domeniul biologie-chimie, iar Ramona Nacel, în ultimul an la Liceul Teoretic „Racoviţă”, este pasionată de matematică.

„Mergem pe competenţă şi performanţă”, explică actuala preşedintă a Kiwanis Galaţi, profesoara Liliana Negoescu.

„Deşi criteriile de selecţie sunt aceleaşi an de an, pentru noi, fiecare elev în parte are o personalitate. Pe unii dintre ei îi ştiu de mici şi ne-am bucurat pentru fiecare succes cu care ne confirmă alegerea noastră”.

„Unii dintre ei sunt la master, pe alţii i-am ajutat şi cu alte ocazii cu o bursă. Până acum nu ne-am simţit dezamăgiţi”, povesteşte Liliana Negoescu.

De 13 ani, Kiwanis Galaţi şi-a făcut o datorie din a-i răsplăti şi de a-i încuraja pe elevi, dincolo de dificultăţile financiare. De 13 ani, Kiwanis le aduce tinerilor un dram de noroc.

Explicaţie foto: Doamnele kiwaniene, alături de câţiva bursieri selectaţi la sfârşitul anului trecut

Citit 1114 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.