Trei titluri de Doctor Honoris Causa într-o singură ceremonie

Trei titluri de Doctor Honoris Causa într-o singură ceremonie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei profesori universitari din străinătate au primit ieri titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Dunărea de Jos”. Este vorba despre trei cadre didactice şi cercetători remarcabili, care au colaborat îndeaproape în ultimii ani cu instituţia de învăţământ superior din Galaţi.

Senatul „Dunării de Jos” i-a onorat, astfel, pe Jean - Pierre Paul Celis, de la Universitatea Catolică din Leuven, Belgia, Pierre Georges Michel Ponthiaux, de la Şcoala Centrală din Paris şi Philippe Raoul Jacques Marcus, de la Şcoala Naţională Superioară de Chimie din Paris.

Atât în Laudatio, cât şi în discursurile care au urmat, vorbitorii au subliniat contribuţia importantă a profesorului Jean - Pierre Paul Celis la dezvoltarea colaborării ştiinţifice şi de învăţământ între Universitatea Catolică din Leuven şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Director al Centrului de cercetare Chimia şi Ingineria Materialelor în cadrul Departamentului de Metalurgie şi Ingineria Materialelor al Universităţii Catolice din Leuven, profesorul care a primit ieri cea mai înaltă distincţie academică este membru al mai multor institute şi societăţi ştiinţifice internaţionale.

Al doilea profesor distins ieri cu titlul de Doctor Honoris Causa, Pierre Georges Michel Ponthiaux, este membru marcant al comunităţii ştiinţifice din Franţa, profesor deosebit de apreciat prin activitatea sa academică şi ştiinţifică. Membrii Senatului au subliniat ieri faptul că profesorul Pierre Georges Michel Ponthiaux s-a implicat cu entuziasm şi dedicaţie, sprijinind Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi încă din anul 1997.

Cel de-al treilea invitat de marcă al ceremoniei de ieri, Philippe Raoul Jacques Marcus, este profesor universitar la „Ecole Nationale Superieure de Chimie Paris.

În cadrul ceremoniei, a fost evidenţiat faptul că Philippe Raoul Jacques Marcus a încurajat şi asigurat, încă din anul 1997, stabilirea unor legături interacademice fructuoase ale cadrelor didactice şi studenţilor între „Ecole Nationale Superieure de Chimie Paris şi Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi în domeniul ştiinţei şi ingineriei materialelor.

Citit 743 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.