Cum stabilim că e nevoie de o farmacie nouă?

Cum stabilim că e nevoie de o farmacie nouă?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Se ia în calcul şi liberalizarea înfiinţării de farmacii *

„În acest moment, criteriul după care se stabileşte nevoia deschiderii unei farmacii este strict cel demografic. Se consideră că, în mediul rural, este nevoie de o farmacie la circa 4.000 de locuitori, iar în mediul urban de o farmacie la puţin peste 3.000 de locuitori”.

„Ori, dacă luăm în calcul doar acest factor, vom vedea că numărul actual de farmacii şi puncte de lucru (218) acoperă nevoile. Ba, în mediul urban, statistic, avem chiar mai puţini pacienţi per farmacie decât este înscris în norme”, a precizat vicepreşedintele filialei locale a Colegiului Farmaciştilor, farm. Aneta Badea (FOTO).

Cu alte cuvinte, ar fi bine sau rău să se deschide în permanenţă noi farmacii? Ar fi bine, probabil, pentru farmaciştii tineri care doresc să devină manageri de unitate farmaceutică.

Ar putea îngreuna lucrurile pentru managerii aflaţi deja pe piaţă, deşi puterea experienţei cântăreşte serios atunci când vine vorba despre succesul unei afaceri, fie ea farmacie sau orice altceva.

„O gură de aer proaspăt” - CJAS e în grafic cu plăţile

În urmă cu puţin timp, pe site-ul Colegiului Naţional al Farmaciştilor din România era postat un apel care solicita tuturor farmaciilor să afişeze în incinte, în timp real, datoriile pe care le are Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate către fiecare unitate şi punct de lucru în parte.

Motivul: clienţii ar fi văzut, în acest fel, că nu farmacia este de vină pentru eventuala lipsă a unor medicamente, ci Casa, care întârzia cu deconturile. Cum n-am prea văzut astfel de postări în farmaciile gălăţene, am încercat să aflăm care este situaţia plăţilor.

„Într-adevăr, în farmaciile gălăţene nu s-a recurs la astfel de afişaje, pentru că nu a mai fost cazul. CJAS se înscrie în prezent în graficul de plată către farmacii la 210 zile. Putem spune că aceste plăţi au fost o gură de aer binemeritată”, a precizat pentru „Viaţa liberă” vicepreşedintele filialei locale a Colegiului Farmaciştilor, farm. Aneta Badea.

Citit 681 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.