”Școala de Seniori” sau despre arta de a trăi frumos

”Școala de Seniori” sau despre arta de a trăi frumos
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

"Școala de Seniori" este un nou proiect educațional ce a demarat la începutul lunii octombrie, în cadrul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale "Speranţe pentru Vârsta a III-a", din cadrul parohiei gălăţene "Pogorârea Sfântului Duh", informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

"Proiectul se adresează, în principal, persoanelor trecute de 50 de ani, rămânând totodată deschis oricui dorește să afle mai multe despre pregătirea pentru vârsta a treia/a patra și despre provocările cu care vine această etapă de viață. Ideea de a organiza cursuri și ateliere de pregătire în cadrul unei "şcoli" destinate adulților maturi și vârstnici se leagă, pe de o parte, de realitatea societății românești, aflată într-un proces alert de îmbătrânire demografică, iar pe de altă parte, se sprijină pe o dublă experiență educațională de care se bucură spațiul cultural gălățean. Prin acest proiect se urmăreşte dinamizarea vieții sociale a comunității, prin mobilizarea experienței, cunoștințelor și energiilor individuale ale celor ce vor participa la activitățile educative și atelierele de discuții. Beneficiarii proiectului sunt enoriași ai parohiei "Pogorârea Sfântului Duh" din Galaţi, dar şi alţi credincioşi din municipiu dornici de a afla informaţii preţioase despre vârsta seniorităţii şi despre modalităţile prin care pot trăi frumos această perioadă a vieţii", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Întrunirile din cadrul proiectului se vor desfășura sub formă de ateliere săptămânale cu grupuri de 10-20 participanți, principala metodă de lucru urmând să fie învățarea experiențială. În cadrul fiecărui atelier este expusă succint o temă de interes pentru vârsta a treia, urmată de o sesiune de dezbatere, întrebări, răspunsuri și soluții practice.

Inițiatoarea primei Universităţi pentru persoanele de vârsta a treia din România (U3A) și totodată a proiectului de față este doamna prof. univ. dr. Violeta Pușcașu. Doamna profesoară pune la dispoziție experiența și rezultatele cercetărilor sale ca bază a creării unui nucleu de activități educative destinate seniorilor din Parohia "Pogorârea Sf. Duh" din Galaţi. Tema discutată în cadrul primei întruniri, intitulată "Cine spune că suntem bătrâni?", a cuprins prezentarea celor patru vârste din punct de vedere demografic, biologic, social și psihologic, suscitând un mare interes din partea tuturor participanţilor.

Citit 1288 ori Ultima modificare Marți, 10 Octombrie 2023 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.