Dictatura gropilor - Strada Oltului rămâne închisă încă o lună (FOTO)

Dictatura gropilor - Strada Oltului rămâne închisă încă o lună (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii participanţi la sondajul online al "Vieţii libere" au stabilit că cea mai tare groapă din oraş este Falezogaura * Locul al doilea a revenit Gropzillei de pe Oltului, care, spun autorităţile, va fi astupată într-o lună *

Nu mai este niciun secret, Galaţiul are mari probleme cu stabilitatea terenului, numeroase străzi fiind grav afectate, chiar în acest moment, de tasări şi surpări. Sondajul on-line al Vieţii libere, cu privire la cea mai nesimţită prăpastie căscată în carosabilul gălăţean, a avut un succes remarcabil: peste 900 de oameni (utilizatori unici) şi-au spus părerea.

Topul gropilor

În sondajul de pe site-ul nostru, cele mai multe voturi le-a luat Falezogaura, cu aproape 50 la sută din "preferinţe". Explicaţia ar putea fi aceea că, pe lângă recordul de rezistenţă la soluţiile de astupare încercate, surparea din preajma Elicei atestă o problemă gravă, a stabilităţii întregii Faleze.

Gropzilla căscată pe Oltului a cules aproape o treime din voturi, în mod cert prin prisma mărimii, spectaculozităţii şi evoluţiei surprinzătoare de la asfalt intact la ditamai hăul.

Următoarea a ieşit Primăriţa, o groapă aproape emblematică pentru modul în care a fost administrat oraşul. Pe ultimele locuri s-au clasat Tirighina Hău, Stăpâna Inelului şi Flămânda.

Lucrare complicată pe Oltului

Surparea de pe Oltului e în toiul lucrărilor de astupare. Deşi Primăria refuză să comenteze soluţia aleasă şi ritmul lucrărilor, iar furnizorul de apă şi canalizare răspunde cu aceeaşi tăcere, am reuţit să aflăm că lucrările se vor termina în două-trei săptămâni. Maximum o lună.

Din ce se poate vedea pe şantier, soluţia aleasă nu se rezumă la schimbarea ţevilor sparte, sursa apei care a şubrezit strada. După refacerea casetelor de beton, consolidarea va include chesoane de oţel şi ciment înglobat pentru rezistenţa terenului la umiditate.

Nu doar groapa de pe Oltului dă de furcă muncitorilor. Pe Bălcescu, chiar în staţia de taxiuri, o groapă recentă lasă vederii o hrubă neastupată. Muncitorii au început deja lucrul. Se pare că, în sfârşit, s-au convins şi autorităţile că valoarea istorică a acestor încăperi subterane e neglijabilă în raport cu avantajele aducerii străzii la parametrii normali.

După conducte, vine rândul străzilor?

Pe de altă parte, viitorul nu arată bine, în special în locurile unde s-au desfăşurat lucrările ISPA. Deasupra unui colector principal, pe strada de la Uzina de apă, o denivelare anunţă o viitoare problemă în asfalt.

Alte gropi mai mult sau mai puţin vizibile, cauzate de tasare, sunt cele de pe Al. I. Cuza, Brăilei, mai jos de Palatul Telefoanelor, sau în zona Inelului de Rocadă tot reapar pâraie subterane. E foarte posibil ca, după campania de înlocuire a conductelor oraşului, edilii să mai cheltuie încă pe-atâta efort să repare ce au şubrezit conductele până la înlocuire.


Citeşte şi:

Galaţi, ţinutul gropilor gigant! Care e cel mai tare crater din oraş?

 

Începe astuparea craterului de pe strada Oltului

Un crater cu diametrul de peste 10 metri a apărut pe strada Oltului!
Citit 2412 ori Ultima modificare Joi, 14 Iunie 2012 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.