Galaţiul cozilor. Vezi aici topul celor mai mari cozi din 2012 (VIDEO)

Galaţiul cozilor. Vezi aici topul celor mai mari cozi din 2012 (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii nu s-au dezobişnuit de cozi nici la 23 de ani de la căderea comunismului. În rândurile ce urmează vom încerca să propunem un top mai ciudat: cele mai spectaculoase cozi ale anului 2012.

Prima coadă din 2012! Pensionarii s-au îmbulzit pentru abonamente

Nici nu începuse bine anul şi gălăţenii găsiseră un motiv pentru stat la coadă: abonamentele Transurb. La punctul de vânzare de lângă Tribunal era deja înghesuială la primele ore ale dimineţii, semn că pentru unii dintre gălăţeni, mai ales vârstnicii beneficiari de gratuităţi sau reduceri, asigurarea legitimaţiei de transport era, în ciuda frigului pătrunzător ce trebuia îndurat, o chestiune vitală.

Coadă pentru referendum

În august, s-au distribuit banii preşedinţilor şi membrilor secţiilor de votare din municipiul Galaţi care au participat la referendumul din 29 iulie. Deşi Prefectura a anunţat clar că programul de distribuire a banilor va continua pe mai multe zile,  oamenii s-au înghesuit pe treptele Prefecturii încă de la primele ore ale dimineţii. În plus, au făcut şi liste, însă asta nu i-a împiedicat să se înghesuie de fiecare dată când s-a dechis uşa Prefecturii, pentru a permite intrarea a câte zece persoane.

Îmbulzeală la deschiderea primului magazin Lidl din Galaţi 

Peste 200 de gălăţeni au stat  mai bine de două ore în faţa primului magazin Lidl din Galaţi, de pe strada Oltului, aşteptând marea deschidere. Oamenii au ţipat la agenţii de pază să deschidă uşile cu zece minute înainte de ora anunţată. Gălăţenii s-au postat la coadă în speranţa că vor găsi oferte la alimentele de bază.
La ora deschiderii, aceştia s-au îmbulzit în magazin, fără să mai aştepte să îşi ia coşuri pentru cumpărături. Pentru unii cumpărăturile au durat mai puţin de 10 minute. Primii gălăţeni care au ajuns la casele de marcat au primit din partea firmei o şampanie şi o cutie de bomboane de ciocolată. Principalele atracţii au fost alimentele de bază (ulei, zăhăr, făină, carne) şi uneltele (bormaşini, şurubelniţe electrice etc.). Oamenii s-au declarat destul de mulţumiţi de ofertele din magazin şi au spus că nu regretă faptul că au stat la coadă dis de dimineaţă.

La rând la pomană

Sute de gălăţeni au ascultat slujba ţinută la biserica Adormirea Maicii Domnului, de hramul lăcaşului de cult. După ce oamenii au stat la slujbă, s-au aşezat la coadă pentru a primi unul dintre sutele de pachete, pahare de vin şi covrigi date de biserică enoriaşilor. Preotul paroh a încercat să evite îmbulzeala, transmiţându-le enoriaşilor că nu ar fi bine să se facă de râs, deoarece sunt şi televiziuni de faţă. 

Două într-una

Tot în luna iunie s-au deschis două supermarketuri   în cartiere diferite. Spectacolul a fost însă acelaşi. Pentru câţiva litri de ulei şi câteva kilograme de zahăr mai ieftine, oamenii s-au calcat la propriu în picioare. Ba chiar s-au certat cu agenţii de pază care încercau să evite instaurarea haosului în magazin. Culmea, cei mai mulţi clienţi nu au ieşit nici măcar. triumfători. Ci cu sacoşele goale.

Citit 2168 ori Ultima modificare Duminică, 30 Decembrie 2012 23:52

9 comentarii

 • postat de Onofrei Sergiu-Gabriel
  Joi, 03 Ianuarie 2013 18:11
  Dan, are mare dreptate! A pus punctul pe ,,I"! Oricum,...la ce dracului pot sa stea la rand: multi dintre ei la abonamentele MOACA oferite de Transurb pentru ,,plimbareti" (exclud de aici pe acei pensionari nevoiasi si amarati si pe eroii sau urmasii veteranilor de razboi, care au dreptul de gratuitate binemeritata)
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan
  Miercuri, 02 Ianuarie 2013 16:36
  Cine a patit ca mine?Am vreo 30 de ani si imi aduc aminte de cand eram copil cozile la portocale, bere, paine etc. cand te ingramadeau fara niciun pic de mila.Vremurile s-au schimbat timpul a trecut, 23 de ani, si cand merg la vreo farmacie unde e coada sau la plata impozitului sau la orice coada mai mare de 5 persoane, nu exista situatie in care unu sau una trecuti de 50-60 de ani sa nu te impinga din spate si sa-i simti respiratia uart mirositoare.Nu au invatat in 23 de ani sa tina o distanta de macar 50 cm fata de ala din fata.Daca atat lucru e greu, va dati seama de altele???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marcela
  Miercuri, 02 Ianuarie 2013 11:37
  @Comunistu de Galati ...tactu si coarda de ma-ta or fi extraterestrii ,nu au stat la coada niciodata, nu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Comunistu de Galati
  Marți, 01 Ianuarie 2013 18:11
  cum sa nu le placa comunistilor galateni la coada ???
  asta vor, asta-au votat !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de io
  Luni, 31 Decembrie 2012 16:45
  Cu hoți pe care mereu îi votați în viitorul apropiat cel ce va avea o pensie va fi lux .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Stegar
  Luni, 31 Decembrie 2012 15:10
  Voi nici pensionari nu o sa ajungeti! Veti fi cersetorii cersetorilor! Asa sa va ajute Dumnezeu!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Luni, 31 Decembrie 2012 13:26
  Sa se treaca pe steagul national NOI CREDEM IN HOTIE SI POMANA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de A_simple_citizen
  Luni, 31 Decembrie 2012 12:53
  mwue la pensionarii de kkt!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Pensionar
  Luni, 31 Decembrie 2012 12:45
  Ce faceti ma?Dupa ce ca va cumpara mizeria asta de ziar, mai faceti si misto de ei?Faceti audienta pe pul@ lor si vanzari , iar acum ii faceti de kkt?Nu e corect! Sper sa nu va mai cumpere!Oricum au trecut si aceste alegeri, nu mai are nimeni nevoie de voi!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.