Sport extrem în condiţii de iarnă: Evitarea canalizărilor fără capac

Sport extrem în condiţii de iarnă: Evitarea canalizărilor fără capac
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De când am început campania „Viaţa liberă, în cartierul tău”, am tot scris despre lipsa capacelor de canalizare din cartierul Micro 20, dar problema a rămas nerezolvată. Potrivit lui Costel Rusu, în zona blocului C8 sunt nu mai puţin de trei canalizări fără capac de mai bine de un, dar nimeni nu s-a sinchisit să le acopere, chiar dacă s-au făcut sesizări şi s-a semnalat pericolul. „Au dispărut trei capace de canalizare în noaptea în care a ieşit primar Marius Stan, am fost la asociaţia de proprietari şi mi s-a spus că nu e treaba lor. Am fost la o secţie Apă Canal, am vorbit cu şeful de echipă, mi-a promis că rezolvă. Asta era în septembrie, dar nici în ziua de azi nu s-a rezolvat”, ne-a declarat Costel Rusu.

Acum, de când a început să cadă zăpada, problema a devenit şi mai gravă. Pentru că gurile de canalizare fără capac sunt acoperite chiar de către cetăţeni, fie cu tuburi de televizor, fie cu crengi, din cauza zăpezii rişti să nu mai observi că sub albul fulgilor de nea este hău. Oricine ar călca, dacă nu ştie de existenţa lor în zonă, poate pica fără probleme în canalizare. Dacă pe timp de vară crengile vârâte în canal sau eventualele pietroaie, betoane - şi aşa mai departe - reprezintă semnale ale lipsei capacelor, pe timp de iarnă, când zăpada acoperă totul, nu mai faci diferenţa, iar pericolul este iminent.

Capace din compozit în locul celor din fier

Situaţia pare că nu poate fi stopată decât prin înlocuirea tuturor capacelor din fier sau fontă cu cele din material compozit, care sunt şi mai grele şi nici nu pot fi valorificate de către hoţii de fier vechi. Potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii Apă Canal, Cornelia Arnăutu, în anul 2013 au fost furate 423 de capace şi 136 de grătare şi au fost montate 394 de capace, respectiv 114 grătare. „În ultimul timp, montăm capace din compozit, nu mai punem din tablă, fier. Sunt grele şi nu au ce face cu ele”, ne-a spus purtătorul de cuvânt. Materialele compozite pot fi din răşini armate cu fibre de sticlă sau din diverse aliaje.

Citit 911 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2013 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.