Patru probe eliminatorii la profilul pedagogic

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La admiterea din 2009, absolvenţii de clasa a VIII-a pot opta din nou pentru profilul pedagogic din filiera vocaţională. Din anul şcolar 2009/2010, Colegiul Naţional „Costache Negri” are locuri la o clasă de învăţători–educatori.

Ministerul Educaţiei a hotărât, zilele acestea, care sunt probele de care candidaţii trebuie să treacă pentru a se putea forma ca educatori sau învăţători. Ei trebuie să dovedească faptul că au aptitudini muzicale, trebuie să treacă peste o probă complexă de educaţie fizică şi peste cea artistică.

Reprezentanţii ministerului au decis ca elevii să fie chemaţi şi la un interviu. Candidaţii vor recita câteva strofe dintr-o poezie la alegere, vor lectura un text la prima vedere şi vor întreţine cu examinatorii un dialog pe o temă dată.

Rezultatul fiecărei probe se apreciază cu “admis” sau “respins”, iar respingerea la o probă, atrage după sine obţinerea calificativului ”respins”. Nu se admit contestaţii.

Comisia pentru fiecare probă de aptitudini este alcătuită din doi profesori de specialitate, un profesor de gimnaziu şi unul de liceu. Conform calendarului admiterii, probele de aptitudini la toate specializările din filiera vocaţională, se susţin între 16 – 18 iunie.

Citit 1256 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.