Policlinica de pe Eroilor nu a fost preluată de Facultatea de Medicină

Policlinica de pe Eroilor nu a fost preluată de Facultatea de Medicină
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senatorul Paul Ichim a tras, joi, un semnal de alarmă, cu privire la anumite decizii de reorganizare din domeniul medical. Este vorba de policlinica de pe Eroilor, care, spune Ichim, „s-a închis, iar oamenii, asiguraţii, au rămas împrăştiaţi, prin tot oraşul”.

Ichim a atras atenţia că Policlinica Judeţeană nu poate face faţă tuturor cetăţenilor Galaţiului, că „situaţia este dramatică” şi că există zvonul potrivit căruia în locul Policlinicii va funcţiona Facultatea de Medicină.

Contactat telefonic, secretarul de stat Aurel Nechita, a precizat că nu comentează situaţia, pentru că nu are nicio legătură cu reorganizarea Policlinicii şi că „Facultatea de Medicină nu a preluat nici un centimetru de acolo”.   

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Costinela Georgescu, susţine însă că Policlinica nu s-a închis, ci s-a reorganizat, pentru că avea datorii de aproximativ 3 miliarde de lei şi nu avea nici bani pentru salarii:

„Astfel, Centrul Medical s-a reorganizat, prin decizia ministrului, în Ambulatoriu Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf Apostol Andrei”, acesta funcţionând în trei incinte: pe Brăilei 77 (policlinica Spitalului Judeţean), pe Eroilor 34 (deci cabinetele nu s-au desfiinţat) şi pe Basarabiei 26 ( la Baia Comunală, unde este balneo-fizio-terapie)”.

„Pe Eroilor funcţionează în continuare cabinete de ginecologie, alergologie, dermato, oftalmologie, ortopedie, medicină internă şi ORL şi, în regim privat, de radiologie, dermatologie şi ORL. Singurul care a fost desfiinţat este laboratorul de analize medicale, care a fost preluat de Spitalul Judeţean. La laboratorul de pe Eroilor lucrau opt asistenţi care erau şi pensionari, nu aveam un medic cu normă întreagă şi biologul era de asemenea, pensionat”.

„Cum reorganizarea s-a făcut din motive economice, neavând bani pentru acoperirea salariilor, contractele de muncă ale celor opt au încetat la 1 mai, analizele fiind preluate de laboratorul de la spitalul judeţean. În spaţiul rămas neocupat nu s-a mutat nicio facultate. Spaţiul va fi folosit potrivit deciziei pe care o va lua Consiliul Local, care este proprietar”.

Citit 1323 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.