Nu apa cu „program de noapte” e soluţia !

Nu apa cu „program de noapte” e soluţia !
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii „din Sahara” le cer autorităţilor altfel de măsuri * Monitorizarea activităţii asociaţiilor de locatari * Unii cititori propun chiar desfiinţarea asociaţiilor * Şi contracte individuale pentru toţi locatarii * Doar astfel vor fi mai puţini rău-platnici * Şi în mod firesc, doar aceştia vor suporta consecinţele *

Şi cel de-al doilea articol referitor la restricţionarea furnizării apei potabile pentru un număr de 25 de asociaţii de proprietari din Galaţi, „Oraşul fără apă”, publicat marţi, 7 iulie, de „Viaţa liberă” le-a prilejuit multor cititori ocazia să-şi exprime punctul de vedere.

Aproape toţi cei care au comentat şi-au exprimat dezacordul în legătură cu această măsură menită să-i constrângă pe rău-platnici laolaltă cu locatarii corecţi. Potrivit opiniei generale, este intolerabil ca autorităţile  să nu ia măsuri împotriva celor care delapidează banii locatarilor şi în schimb să aprobe măsuri punitive împotriva păgubiţilor.

De asemenea, cititorii „Vieţii libere” doresc instituirea unor măsuri de monitorizare şi control a activităţii reprezentanţilor asociaţiilor de locatari, astfel încât  să nu se mai ajungă la măsuri incompatibile cu civilizaţia şi cu sănătatea publică. Şi mai propun gălăţenii, scandalizaţi de faptul că sunt privaţi de apă, desfiinţarea sistemului colectivist de furnizare a serviciilor, prin aprobarea branşamentelor individuale.

Iată câteva dintre opiniile exprimate de cititorii noştri:

Didid: „Este clar ca asta au dorit autorităţile şi anume să nu mai aibă nicio implicare în colectarea banilor de la proprietari şi achitarea facturilor lăsându-i pe aceştia din urmă să se organizeze în asociaţii de proprietari. Mi se pare anormal ca într-un stat de drept, european, să nu-i controleze nimeni pe preşedinţii de asociaţii şi pe administratori. La fel de anormal este şi modul cum înţeleg să gestioneze situaţia cei de Apă-Canal. Cum să asiguri 9 ore de apă potabilă, noaptea şi nu ziua? Ce au de câştigat din asta în afara dispreţului cetăţenilor ?

Speranţa: Fraţilor, ne-am asociat când eram marea majoritate chiriaşi. Tot noi ne putem disocia, pentru a avea contracte individuale. Să desfiinţăm dracului aceste formaţiuni mafiote care îngroaşă din ce în ce mai mult facturile la întreţinere cu tot felul de dezinsecţii, reparaţii, deratizări, revizii lift şi iluminat scară care nu mai e demult iluminată cu 220V ci cu 24V, dar plătim ca la 380 V. Şi la puşcărie cu hoţii !

Eugen: Până la urmă tot răul o să se întoarcă împotriva lor, apă cu porţia = consum mai mic =facturi mai mici = profit mai mic.

Ana: La noi (asociaţia 773) luna trecută s-a afişat un preţ la apă de te doare capul - 5 lei/m3. Administratorul  s-a acoperit de nişte legi de care noi n-am auzit şi ţi le aruncă practic în faţă. În scară au fost peste 50 m3 pierderi dar nimeni nu verifică de unde vin aceste pierderi atât timp cât se găseşte cine să plătească apa risipită. Nu cumva preţul la apă e altul?

Laurenţiu: Contracte individuale cu Apă-Canal, la fel ca şi la gaze, lumină etc.

Iată aşadar o temă care de ani de zile îi doare pe toţi românii, nu doar pe gălăţeni şi asupra căreia vom reveni.

Citit 1822 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.