CONCURSUL Naţional “Icoana ortodoxă - lumina credinţei”, ediţia a IV-a

CONCURSUL Naţional “Icoana ortodoxă - lumina credinţei”, ediţia a IV-a
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Patriarhia Română anunţă lansarea celei de-a patra ediţii a Concursului Naţional “Icoana ortodoxă - lumina credinţei”. La ediţia din acest an, există patru secţiuni: Frescă, Mozaic, Pictură pe lemn şi Pictură pe Sticlă. Participanţii trebuie să trimită, până pe 17 martie, formularul de înscriere completat şi lucrările pe care vor să le înscrie în concurs, în format electronic.

Pentru cea de-a doua etapă a concursului (evaluarea lucrărilor - 3- 7 aprilie 2017), concurenții care au lucrări acceptate în concurs le vor depune la Centrul pentru Patrimoniu Cultural "Sfântul Constantin Brâncoveanu" (str. Maria Rosetti, nr. 63, sector 2, Bucureşti; telefon 021.210.07.12), în perioada 27-31 martie 2017. Numele pictorului şi titlul fiecărei lucrări vor fi trecute pe verso, în colţul din dreapta jos.

Concurenții vor trimite, de asemenea: formularul de înscriere completat, un portofoliu cu reproduceri color a cel puțin 20 de lucrări ale iconarului, în format A4, cu referințe la fiecare imagine (titlu, tehnică, dimensiuni şi anul realizării); copie după certificatul de botez; recomandare de la duhovnic; o fotografie a concurentului (tip Carte de Identitate, pe CD/e-mail).

Obiectivul general al competiţiei este acela de a păstra “tradiţiile religioase şi culturale, prin punerea în valoare a talentelor bisericeşti”.

Citit 1211 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2016 01:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.