Profitul din trandafiri, floare rară!

Profitul din trandafiri, floare rară!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O florăreasă din Micro 40 contestă datoria pe care o are la Primărie pentru chioşcul în care vinde * Primăria nu se lasă impresionată şi îşi cere banii *

Profira este florăreasă şi vinde flori într-un chioşc situat pe strada 1 Decembrie colţ cu Aurel Vlaicu. Spune că s-a trezit pe cap cu o datorie de peste 14.000 de lei pe care ar trebui să o plătească  Primăriei; în caz contrar, nu i se va elibera acordul de funcţionare conform OG 99/2000!

„Din 2009, de când mi s-a reţinut licenţa la Primărie, am plătit taxă, dovadă chitanţele pe care le am. Uitaţi, am plătit în octombrie 2009 suma de 700 de lei, iar acum, în iunie 2011, am plătit 400 de lei o dată şi 240 de lei a doua oară. Acum îmi zice că nu-mi dă acordul primarului dacă nu plătesc din urmă 140 de milioane de lei”.

„De unde să dau, că n-am? Şi de ce nu mi-a zis până acum că am datorie? Păi când am plătit în octombrie 2009, de ce nu mi-a zis că am datorie din martie 2009? Cine e de vină? Că eu nu am ştiut! Şi acum, când am plătit în iunie, de ce nu mi-a scris pe chitanţă că am datorie din urmă?”

„Nici nu am de unde să dau atâţia bani cât îmi cer ei! În Micro 40 nu mai e vânzare cum era odată, nici apă nu au amărâţii ăia prin blocuri, vine cu cisterna să le dea apă… De unde să mai cumpere şi flori? Eu nu mai vând zilnic acolo, ci aşa, la ocazii, la sezon, la un Constantin şi Elena, de Paşti sau de 8 martie”.

„Vreau să mi se reducă datoria că nici nu am atâţia bani să plătesc şi nici nu vând zilnic acolo. Nu cer pomană, dar nici chiar aşa! Să mă ajute, că suntem necăjiţi, eu pe domnul primar l-am şi pupat când a venit pe la noi, în cartier”.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Galaţi, Nicoleta Manole, răspunde:  „În prezent, în baza de date a Primăriei, doamna Profira Cotroşilă figurează cu o datorie de 15.838 de lei, din care 4.186 de lei reprezintă majorări pentru întârziere… Datoria este calculată în perioada martie 2009 – 1 august 2011. Taxa pentru utilizarea temporară a domeniului public a fost stabilită, prin hotărârea CL la 2,5 lei/mp/zi în 2009, iar din 2010 ea este de 2,7 lei/mp/zi. Dacă dânsa nu poate plăti într-o singură tranşă datoria, poate face cerere către Direcţia de Fiscalitate, pentru a achita eşalonat”.

Totodată, Nicoleta Pătraşcu, inspector în cadrul Compartimentului Autorizări Licenţe al Primăriei Galaţi spune că „doamna Profira Cotroşilă a fost înştiinţată despre datoria pe care o are, dovadă confirmările de primire pe care le avem la adresele trimise prin poştă. Datoria poate fi verificată şi la Direcţia de Fiscalitate. Chitanţele pe care le arată au fost emise calculându-se doar datoria curentă, pe luna respectivă, de aceea nici nu figurează pe ele datoria din urmă”.

„Dânsa a ştiut de la început de când a luat chioşcul care sunt condiţiile şi taxele; cei care vând flori prin chioşc plătesc taxa, căci folosesc domeniul public pe întreaga perioadă cât există chioşcul acolo; dacă nu era de acord cu aceste condiţii, trebuia să opteze pentru vânzare fără chioşc sau cu cortul şi i se elibera o licenţă pentru o perioadă determinată.  Or, acel chioşc este permanent amplasat acolo”.

Citit 722 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.