Sala Sporturilor, gata până la Crăciun?

Sala Sporturilor, gata până la Crăciun?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În absenţa unor informaţii oficiale – nimeni nu ştie cine ar trebui să ofere relaţii despre clădirea lăsată în paragină mai bine de un deceniu! – am încercat să-i tragem de limbă pe câţiva dintre oamenii plini de var care lucrează de zor la obiectivul de pe strada Stadionului * Se zvoneşte că în luna decembrie Sala Sporturilor va reintra în circuit *

„Reveniţi, vă rog!”

Primăria este beneficiarul construcţiei care n-a mai pupat handbal, volei sau baschet de mai bine de 10 ani, Sala Sporturilor din Complexul „Dunărea” fiind cedată Companiei Naţionale de Investiţii pentru consolidare. Totuşi, nicio vorbuliţă despre acest obiectiv la conferinţele de presă săptămânale organizate în sediul Executivului local.

Firma SC Straco Grup SRL - constructorul care a câştigat licitaţia la începutul anului – este, de asemenea, greu de convins să ofere câteva detalii despre şantierul întins pe platoul de la McDonald’s. „Domnul director nu este la birou. Reveniţi, vă rog!”, ni se spune atunci când cineva totuşi răspunde la telefon.

Direcţia pentru Tineret şi Sport nu e nici beneficiar, nici constructor. Şi nici nu-şi cultivă relaţiile cu presa, dar acesta-i deja alt subiect. 

„Facem repede şi bine”

Am ajuns ieri pe la 10 fără un sfert în zonă. Câţiva muncitori zăboveau la o ţigară, dar maxim 5-10 minute, pentru ca apoi să revină pe atelierele pe care erau dispuşi.

„Nu avem voie să vorbim, sunaţi la firmă!”, ne-a pasat unul dintre ei care-i mulţumea Cerului pentru dispariţia caniculei. „Se face treabă, domnu’, facem repede şi bine”, l-a completat un altul, în timp ce paznicii patrulau ţanţoşi prin noua parcare a sălii.

Doar de lângă gard se poate zări platoul de beton care a acoperit tranşeele groazei: acolo ne vom putea lăsa maşina în timp ce vom încuraja prin tribune „Hai ai noştri!”.

Pare un viitor îndepărtat, dar unele voci din lumea sportului gălăţean susţin că, până de Crăciun, Polivalenta va fi gata pentru competiţii. Planul iniţial viza încheierea lucrărilor în 12 luni.  

Fără gunoaie, graffiti şi moloz

Ce s-a făcut, de fapt, până acum la Sala Sporturilor? Au fost eliminate gunoaiele şi molozul, s-a dat un var, dispărând astfel şi mizeriile lexicale cărora sofisticaţii le spun graffiti, iar stâlpii ameninţaţi de tasare au fost consolidaţi. Subsolul a fost pus la punct, la fel şi intrările laterale în obiectivul de pe strada Stadionului.

Pe şantier a intrat însă şi o echipă a Primăriei care va dota sala cu suprafaţa de joc, scaune, tabelă de marcaj, porţi, coşuri, chiuvete etc.

Aşadar, pe lângă cei 1.300.000 de euro, fără TVA, pe care îi va încasa SC Straco Grup SRL din bugetul CNI, vor mai fi investiţi încă 3-400.000 de euro în dotări.

Am găsit şi o explicaţie pentru care Polivalenta trebuie să fie gata în 2011. Sau două. 1. La anul este campanie electorală. 2. S-ar intra în cel de-al 13-lea an (număr cu ghinion) fără sală într-un oraş cu 300.000 de locuitori.

Citit 2016 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.