Oţelul Galaţi - jucători mulţi, rezultate puţine

Oţelul Galaţi - jucători mulţi, rezultate puţine
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O echipă de fotbal are nevoie la un meci oficial de unsprezece titulari şi de şapte rezerve * Pentru cele 34 de etape ale Ligii I recent încheiate, gruparea gălăţeană a numărat prin vestiar 35 de jucători, un surplus care nu s-a văzut şi în dreptul liniei de clasament *

Cei 35 din sezonul 2008-2009

- Portari: Stoian Kolev, Paulius Gribauskas, Gabriel Abraham;

- Fundaşi: Sergiu Costin, Jivko Jelev, Silviu Ilie, Cristian Sârghi, Marian Cârjă, Cornel Râpă, Samoel Cojoc, Valentin Ioviţă, Salif Nogo;

- Mijlocaşi: Alexandru Bourceanu, Adrian Sălăgeanu, Laurenţiu Iorga, Alejandro Viglianti, Gabriel Paraschiv, Gabriel Giurgiu, Frane Vitaici, John Ibeh, Ramses Gado, Romeo Stancu, Cosmin Gârleanu, Eduard Tismănaru, Alexandru Avram, Andrei Schwartz, Ionuţ Neagu;

- Atacanţi: Marius Pena, Robert Elek, Marian Tănasă, Stevo Nikolici, Adrian Anca, Tadas Labukas, Adrian Hurdubei, Petrică Dragoş.

Câţi oameni de bază sunt necesari?

O echipă de fotbal de Liga I care se bate la primele locuri începe campionatul cu 24-25 de jucători de valori apropiate. Apar suspendări, accidentări, başca există şi Cupa României în program, deci vestiarul trebuie „alimentat” corespunzător.

Formaţiile de mijlocul clasamentului şi trupele angajate etern în lupta pentru evitarea retrogradării nu-şi permit mai mult de 16-17 oameni de bază, număr care cândva reprezenta saturaţia (n.r. – în 1986, Steaua câştiga Cupa Campionilor Europeni cu numai 16 jucători în lot).

„Nu poţi avea mai mulţi jucători de aceeaşi valoare pentru că ar apărea fricţiuni în vestiar. Cei care ar juca mai puţin ar face atmosferă”, este una dintre explicaţiile venite din curtea Clubului Oţelul. În plus, mai mulţi jucători înseamnă şi mai multe salarii de plătit…

Rezervele care nu-şi depăşesc condiţia

Ca să nu rămână descoperite, grupările mai puţin pretenţioase ca obiective îşi completează materia primă şi cu şase-şapte băieţi de linia a doua, „back-up”-uri care nu dau de fiecare dată satisfacţie. Cei mai mulţi dintre ei sunt jucători care abia au terminat junioratul, alţii încă au vârsta de 17 sau 18 ani.

Oţelul şi-a croit lotul pentru campionatul 2008-2009 exact după acest model. A plecat la drum cu 25 de flăcăi, unii dintre cei 16 care ar trebui să se bată oricând la titularizare n-au corespuns aşteptărilor, iar până la terminarea turului au sărit din schemă. În iarnă, au mai plecat unii, au venit forţe proaspete, dar din cauza problemelor -mai multe ca niciodată (accidentările au fost „baza”!) - s-a ajuns şi la promovarea forţată a unor tineri de la formaţia-satelit.

„Pregătim un lot consistent şi valoric”

Astfel, Petre Grigoraş a avut la serviciu exact 35 de sportivi în stagiunea recent încheiată – foarte mulţi dacă ne uităm la locul ocupat în clasament (n.r. – poziţia a 12-a, cu 40 de puncte). Aproape trei duzini de purtători de ghete şi jambiere a avut de şlefuit tehnicianul gălăţenilor, dar mulţi dintre ei s-au dovedit a fi de duzină.

„Cei care nu s-au ridicat la nivelul pretenţiilor noastre, ne vor părăsi şi vă anunţ că vom avea un lot mai bun în campionatul următor. Vreau să avem încă de la început 28 de jucători de valori apropiate pentru a nu mai suferi ca în stagiunea recent încheiată. Atunci ne putem bate pe ambele planuri - Cupă şi campionat”, a ţinut să precizeze directorul general al „oţelarilor”, Marius Stan.

Explicaţie foto: Mulţi jucători, dar nu toţi fotbalişti veritabili. „Oţelarii” din fotografie, care jubilează după marcarea unui gol, sunt absolviţi de această remarcă

Citit 1480 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.