Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

În ultimele zile, 122 de foști parlamentari au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, solicitând instanțelor să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021.
Astfel, în perioada 13-14 aprilie, 20 de instanțe din țară au înregistrat procese prin care foști deputați și senatori cer să primească, din nou, pensii speciale. Cei mai mulți reclamanți sunt din Prahova (16) și Iași (15), topul fiind completat de Galați (9). Conform datelor obținute de G4Media, printre cei nouă gălățeni se numără Nicolae Bacalbașa și Victor Paul Dobre.
Alți foști parlamentari în aceeași situație sunt din Argeș și Călărași (8), Sibiu, Vâlcea, Bistrița-Năsăud și Gorj (7), Neamț, Brăila, Bacău și Teleorman (5), Mehedinți, Buzău și Arad (4), Covasna (3), București, Giurgiu și Constanța (1). Deși abrogarea a fost votată la unison de PSD și PNL, cea mai mare parte a reclamanților sunt tot politicieni din cele două formațiuni politice.
Pensiile speciale pentru foștii parlamentari au fost desființate în luna februarie, prin larga majoritate a actualilor deputați și senatori (357 pentru, niciunul împotrivă, UDMR nu a votat).

Citit 471 ori Ultima modificare Joi, 15 Aprilie 2021 19:44

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro